hit.ro  »  Altceva  »  Auto  »  Automobilele de ultima generatie, vulnerabile in fata hackerilor. Topul celor mai nesigure masini

Automobilele de ultima generatie, vulnerabile in fata hackerilor. Topul celor mai nesigure masini

calendar_month 06 Aug 2014, 11:45

Nu doar computerele sunt vulnerabile in fata criminalilor cibernetici, ci si automobilele de ultima generatie, care functioneaza pe baza unor programe software complexe ce controleaza aproape toate functiile unei masini. Hackerii pot fura, spiona sau ameninta siguranta soferului, in conditiile in care, pana acum, producatorii auto nu au acordat prea multa importanta securitatii IT.

Potrivit unui raport realizat de expertii in securitate Charlie Miller si Chris Valasek, automobilele de pe piata cu cele mai nesigure aplicatii din punct de vedere al securitatii informatice apartin celor de la Chrysler, Nissan si General Motors.
Mai exact, aplicatiile care sunt cel mai usor de "spart" apartin modelelor Jeep Cherokee 2014 al celor de la Chrysler, Infiniti Q50 din 2014 al celor de la Nissan si modelul 2015 Cadillac Escalade produs de General Motors, informeaza Reuters.
"Chrysler va verifica aceste afirmatii si le va remedia, daca se vor dovedi adevarate", a spus purtatorul de cuvant al companiei, Eric Mayne. La randul lor, cei de la Nissan au anuntat ca au revizuit rezultatele din studiu si au adaugat ca nu sunt indicii ca autorii acestuia au incercat sa exploateze vulnerabilitatile identificate la Q50. In acelasi timp, General Motors nu a comentat aceste informatii.
Cititi mai multe despre "Automobilele de ultima generatie, vulnerabile in fata hackerilor. Topul celor mai nesigure masini" pe Business24

 

Sondaj

Ce placa video aveti?