iPhone 6S ar putea avea tehnologie de display Force-Touch si ecran similar Samsung Edge

de Redactia Hit | 11 martie 2015

iPhone 6S, urmatorul smartphone de la Apple, ar putea beneficia de o noua tehnologie pentru ecran, denumita Force-Touch, si chiar ar putea copia (oarecum) ecranul Samsung Galaxy S6 Edge. Nu vorbim doar despre simple zvonuri, ci despre informatii bazate pe cele mai recente patente pe care americanii le-au inregistrat.

Tehnologia Force-Touch este deja prezenta pe noul Apple Watch, precum si in noul MacBook, respectiv in trackpad-ul ultra portabilului. Posibilitatea ca urmatorul iPhone 6S sa beneficieze de aceasta tehnologie este sustinuta de catre jurnalistii de la The Wall Street Journal. Pe scurt, Force-Touch implica aparitia unor senzori noi in display-ul smartphone-ului care vor "simti" nivelul de presiune imprimat la atingerea display-ului. In functie de nivelul de presiune sesizat de senzori, pe ecranul device-ului vor aparea o serie de optiuni sau meniuri (ramane sa vedem ce implementari va alege Apple).

O alta informatie, publicata de aceasta data de catre PatentlyApple, face referire la un patent pe care Apple l-a inregistrat oficial si care include utilizarea laturii device-ului pentru integrarea unui mini display ce ar putea inlocui butoanele fizice.

Acelasi display lateral ar putea afisa o serie de informatii (notificari, date despre vreme etc.). Ideea nu este originala, ea a fost deja implementata de catre Samsung inca de la Samsug Note Edge. Pe de alta parte, trebuie sa spunem ca tehnologia inregistrata de Apple este diferita de cea a Samsung si nu va oferi o eleganta estetica similara modelului Galaxy S6 Edge, unde avem de-a face cu un display cu margini curbate.

Nu in ultimul rand, se impune o precizare: in timp ce ambele tehnologii prezentate mai sus exista, implementate sau sub forma de patent, dotarea urmatorului model de iPhone cu aceste solutii reprezinta doar o speculatie.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: iphone 6s display lateral iphone 6s force touch patent apple iphone 6s
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor