Windows 10 va fi disponibil si pentru smartphone-urile Windows Phone cu 512MB RAM

de Redactia Hit | 9 februarie 2015

Iata o veste buna pentru posesorii de Nokia Lumia 520, dar si pentru alti useri care au telefoane cu hardware similar, respectiv doar 512MB RAM:  Microsoft afirma ca Windows 10 pentru aceste dispozitive se afla in lucru. Exista totusi si cateva vesti mai putin bune.

Joe Belfiore, Vice-presedintele diviziei Sisteme de Operare Microsoft, a postat pe contul personal de Twitter un mesaj in care confirma faptul ca Microsoft lucreaza la Windows 10 pentru smartphones cu doar 512MB RAM. Potrivit mesajului lui Belfiore, inclusiv Lumia 520 va primi un update la Windows 10. Din pacate, insa, acelasi oficial Microsoft a precizat, in aceeasi postare, ca functiile pe care le vor primi aceste device-uri cu doar 512MB RAM ar putea sa difere fata de versiunea "full" de care se vor bucura posesorii de smartphones Windows cu hardware mai putenic (peste 1GB RAM).

Decizia Microsoft de a nu omite terminalele mai vechi si implicit mai putin dotate din punct de vedere hardware din lista de update la Win10 este una asteptata de fanii sistemului de operare. Sa nu uitam ca Lumia 520, de exemplu, este cel mai vandut terminal cu Windows Phone (23,8% cota din vanzarile globale pe segment ale Microsoft, dupa cum scrie Gsmarena).

Se pare ca Microsoft a invatat din greselile trecutului si nu va repeta gafa pe care a facut-o (impreuna cu Nokia si alti parteneri de acum cativa ani) atunci cand a privat de update-ul la Windows Phone 8 toti posesorii de terminale cu Windows Phone 7.5 / 7.8.

Microsoft va publica pana la sfarsitul acestei luni un technical preview al Windows 10 (pentru smartphones), moment in care vom afla, probabil, si care dintre functiile despre care vorbeste Joe Belfiore vor fi taiate din versiunea de update pentru telefoanele cu 512MB RAM.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: windows10 lumia 520 windows 10 telefon 512MB RAM update windows 10 smartphone lista
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor