Viitoarele telefoane cu Firefox OS vor fi axate pe calitate, nu pe pretul redus

de Radu Eftimie | 25 mai 2015

Mozilla pare sa-si fi regandit strategia de implementare a sistemului sau de operare mobil, Firefox OS, iar pe viitor ne putem astepta ca device-urile cu acest software sa iasa din zona low cost.

Firefox OS este incercarea Mozilla de a intra pe segmentul mobile, insa smartphone-urile lansate pana acum pe piata nu ofera decat un singur avantaj (si acesta discutabil), pretul redus.

Compania si-a anuntat intentia de a schimba strategia privind lansarile viitoare, iar asta implica smartphone-uri mai scumpe, prin urmare si mai bine dotate din punct de vedere hardware. Si nu este totul. Se pare ca Mozilla vrea sa-si promoveze sistemul de operare si device-urile pe care le va lansa in viitor cu diferiti integratori prin adoptarea unei solutii la care au apelat deja si alte nume din industrie, cel mai bun exemplu fiind Blackberry.

Cu alte cuvinte, dupa cum puncteaza si Engadget, este posibil ca pe viitoarele smartphone-uri cu Firefox OS utiilizatorii sa poata instala si aplicatii dedicate altor sisteme de operare mobile - desigur, gandul ne zboara catre Android (Blackberry a implementat aceasta compatibilitate pe Blackberry OS 10, iar userii pot instala aplicatii Android prin intermediul Amazon Store sau direct apk-uri).

Nu putem anticipa daca viitoarele smartphone-uri cu Firefox OS vor fi dispozitive premium sau doar mid-range, dar este aproape vital pentru supravietuirea sistemului de operare mobil al Mozilla sa ofere ceva mai mult decat aplicatii web, intr-o industrie in care ecosistemul dicteaza succesul produselor.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: smartphone mozilla firefox OS update smartphone firefox os noutati firefox os
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor