Smartphone-urile cu doua baterii cuceresc China: Gionee M5 urmeaza exemplul Innos D6000

de Radu Eftimie | 27 mai 2015

Se pare ca dotarea smartphone-urilor cu baterii de capacitate mare sau cu doua baterii inghesuite in carcasa devine o tendinta. Momentan, chinezii se ocupa de trasarea trendului, dar suntem convinsi ca si producatorii de calibru vor adopta solutia, daca ea se va dovedi cu adevarat eficienta, si nu doar un tertip de marketing.

Zilele trecute, Innos a anuntat ca smartphone-ul Innos D6000, ce dispune de doua baterii cu o capacitate totala de 6000 mAh, va deveni disponibil comercial luna viitoare, iar astazi primele informatii legate de un al doilea terminal similar, produs de catre Gionee, Gionee M5, isi fac aparitia online pe site-ul al Centrului de Certificare a Echipamentelor de Telecomunicatii din China (TENAA).

In acest moment nu stim care va fi capacitatea totala a bateriilor incorporate in Gionee M5, insa ne asteptam la ceva asemanator modelului Innos D6000. In rest, aproape ca toate specificatiile noului M5 sunt dezvaluite pe site-ul TENAA. Astfel, smartphone-ul va avea un display de 5,5 inch cu rezolutie HD, procesor quad-core la 1,3GHz, 2GB RAM si 16GB memorie interna, o camera foto principala de 8MP si una secundara de 5MP.

Dimensiunile Gionee M5 sunt de 152mm x 76mm, iar profilul telefonului este extrem de subtire, doar 8,6mm grosime, tinand cont ca device-ul dispune de doua baterii. La capitolul greutate, lucrurile nu mai sunt atat de placute - terminalul are o greutate de 213 grame dar, din nou, acest detaliu ar trebui sa fie compensat prin autonomia mare de lucru a telefonului.

Spre deosebire de Innos D6000, care ruleaza Android 4.4 KitKat, Gionee M5 va veni cu Android 5.1 Lollipop. Avand in vedere ca smartphone-ul a aparut deja pe site-ul TENAA, lansarea oficial ar putea avea loc in cateva zile, duap cum scrie si Phonearena.

Va reamintim ca Gionee nu este la prima propunere de smartphone cu baterie imensa. In noiembrie 2014, compania anunta telefonul Marathon M3, cu o capacitate a bateriei de 5.000 de mAh si autonomie de 32 de ore (convorbiri in retelele 3G).

De asemenea, Philips lansa pe piata, inca din aprilie anul trecut, smartphone-ul Philips W6618, cu o capacitate a bateriei de 5.300mAh (33 de ore de convorbiri).

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: smartphone doua baterii gionee M5 baterie gionee m5 tenaa innos D6000 baterie
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor