Sharp a dezvaluit primul display de mobil cu rezolutie 4K: arata fantastic dar este inutil

de Radu Eftimie | 14 aprilie 2015

Sharp este unul dintre liderii tehnologiilor de display care ofera periodic inovatii. Cea mai recenta propunere a japonezilor este ecranul de smartphone (de 5,5 inch) cu o rezolutie 4K si, prin urmare, o densitate a pixelilor per inch incredibila.

Sharp a prezentat zilele trecute un display LCD de 5,5 inch cu rezolutie de 3860 x 2160 pixeli. Display-ul este bazat pe tehnologie IGZO, proprietara Sharp si ofera o densitate a pixzelilor de 860 (PPI).

Momentan, niponii au anuntat doar ca procesul de dezvoltare pentru noul display de smartphone a fost finalizat, insa productia de serie mai are de asteptat. Cel mai probabil, primele smartphones cu ecran 4K IGZO de la Sharp vor dota cateva modele de terminale mobile inteligente pe la sfarsitul anului viitor. Si, asa cum ne-a obisnuit producatorul, primul mobil ce va folosi un display 4K va fi un Sharp ce va fi lansat exclusiv pe piata nipona.

Ramane insa de vazut ce parere au marii producatori de smartphone din lume despre acest pas important realizat de catre Sharp si cati dintre acestia vor adopta noua tehnologie 4K, avand in vedere ca o astfel de rezolutie implementata pe un ecran de doar cativa inch pare doar o tentativa de marketing. Si ar mai fi ceva de spus. Nu este prima data cand vorbim despre Sharp si proiectul display-urilor 4K pentru mobile. Prima informatie legata de subiect aparea prin octombrie 2014, moment in care scriam acest articol.

Surse: Techblog.gr via Gsmarena

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: sharp smartphone 4k ecran mobil 4 k tehnologie igzo sharp
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor