Samsung, pe primul loc in topul livrarilor de smartphones in Q2 2015

de Redactia Hit | 22 iulie 2015

Samsung ramane pe prima pozitie in topul livrarilor de smartphones la nivel mondial in al doilea trimestru al lui 2015, potrivit celui mai recent studiu realizat de catre TrendForce. Apple, insa, a inregistrat, potrivit sursei citate, o scadere a cererii de iPhone in acelasi interval de timp, iar Xiaomi, compania chineza cu cea mai rapida ascensiune din industrie, a reusit sa depaseasca LG.

Samsung a avut, in al doilea trimestru al acestui an, o cota de piata de 26,8%, procent identic celui din trimestrul precedent. Sud-coreenii sunt urmati, in clasamentul livrarilor de smartphone-uri, de catre Apple, cu o cota de piata de 16,4%, in scadere fata de primul trimestru 2015 (20,5%). Huawei a reusit sa isi mentina pozitia a treia in top, cu o cota de piata de 7,6%, in crestere fata de 6,9% (primul trimestru).

Xiaomi ramane compania care promite cel mai mult in continuare, cel putin ca evolutie a cererii de smartphone-uri care poarta brandul chinezilor Astfel, producatorul a reusit sa depaseasca LG si sa urce pe pozitia a patra in clasamentul livrarilor de terminale mobile inteligente, obtinand o cota de piata de 5,9% (in crestere fata de primul trimestru 2015 - 5,4%). LG se afla pe pozitia a 5-a in topul amintit, cu o cota de piata in crestere fata de primul trimestru al acestui an, de la 5,5%, la 5,8%.

Vedeti si clasamentul livrarilor de smartphones Q2 pentru China:

Sursa: TrendForce via Gsmarena

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: cote piata smartphone global topul producatorilor de smartphones samsung versus Apple
spacer
Opiniile cititorilor
spacer