Nokia Lumia Icon a debutat oficial - detalii si primele impresii

de Liviu Petrescu | 13 februarie 2014

Noul smartphone Nokia creat special pentru piata americana a debutat in reteaua Verizon. Nokia Lumia Icon este o versiune mai mica a Nokia Lumia 1520, insa compania finlandeza nu a facut compromisuri cu privire la specificatii.

Nokia Lumia Icon a fost laudat pana acum de presa de specialitate din SUA, iar primele impresii considera gadgetul memorabil. Cu un ecran de 5 inci, fata de 6 inci pentru Lumia 1520, gadgetul ofera rezolutie full HD, alaturi de aceeasi camera PureView de 20MP folosita si de versiunea mai mare.

Nokia Lumia Icon

Dotat cu un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 800 tactat la 2,2GHz, Nokia Lumia Icon se lauda cu specificatii la fel de bune ca cele mai multe smartphones Android de top, dar are si avantajul camerei foto. Cu lentila Carl Zeiss f/2.4, camera PureView are flash dual-LED si stabilizare optica a imaginii si poate captura video 1080p 30fps.

Pe langa specificatiile bune, primele review-uri au laudat calitatea constructiei telefonului si chiar dimensiunea mai mica, care face gadgetul sa fie mai usor de manipulat decat Nokia Lumia 1520.

Singurele dezavantaje ale telefonului sunt absenta slotului microSD (spatiul de stocare de 32GB nu poate fi extins) si... Windows Phone, care a avut pana acum un succes mai mare in Europa decat in SUA. Lumia Icon pare insa cea mai buna sansa a Microsoft de a cuceri o cota de piata mai mare pe teren propriu.

Sursa: SlashGear

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: nokia lumia icon specificatii lumia icon nokia lumia 1520
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor