Nokia 1100 se vinde cu 25.000 de euro!

de Bianca Dinu | 22 aprilie 2009

Pe forumurile underground se ofera chiar si 25.000 de euro pentru un telefon mobil marca Nokia produs in fosta fabrica din Bochum, Germania. Nu este vorba despre cine stie ce “piesa de muzeu” creata de cei de la Nokia, ci despre invechitul model 1100 produs in urma cu aproximativ sase ani.

Motivul pentru care Nokia 1100 este la mare cautare este acela ca aparatul ar avea un software defect si se presupune ca poate fi folosit pentru transferuri bancare ilegale.

Telefoanele pot fi folosite pentru a intercepta o parola unica trimisa prin SMS pentru finalizarea anumitor tranzactii bancare efectuate online. De exemplu, bancile din Germania sau Olanda folosesc un sistem prin care se trimite pe telefon un numar unic de autentificare, pe care clientul trebuie sa-l completeze ulterior intr-un formular de pe web pentru ca tranzactia sa fie finalizata.

Astfel, sume importante de bani au ajuns sau vor ajunge in buzunarele altcuiva. Se pare ca hackeri de mai multe nationalitati, printre care si romani, incearca sa faca rost de Nokia 1100 cu vulnerabilitatea respectiva.

Nokia a declarat ca nu cunoaste motivul pentru care un telefon care nu costa mai mult de cativa dolari la momentul lansarii a ajuns acum sa coste atat de mult, insa sustine cu tarie ca software-ul telefonului nu este afectat.

Nokia a produs mai mult de 200 de milioane de dispozitive din modelul 1100. Compania nu a dezvaluit cate dintre acestea au fost produse in fabrica din Bochum.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor