Lumia 940 XL ar putea veni cu 3GB RAM, procesor octa-core si scanner pentru iris

de Redactia Hit | 8 iunie 2015

Nu este prima data cand vorbim despre un urmas pentru varful de gama al Microsoft, Lumia 930, dar iata ca acum @evLeaks revine cu cateva informatii interesante legate de viitorul terminal. Modelul s-ar putea numi Lumia 940 XL si ar putea fi primul smartphone lansat pe piata cu noul sistem de operare al Microsoft, Windows 10 pentru smartphones.

(concept)

Microsoft Lumia 940 XL va avea, conform @evLeaks, un display de 5,7 inch si va fi o versiune de dimensiuni mai mari a Lumia 940 (a carui lansare este asteptata tot in a doua parte a acestui an). Rezolutia oferita de ecranul Lumia 940 XL va fi QuadHD, iar terminalul va fi motorizat de un chipset Qualcomm Snapdragon cu procesor octa-core, alaturi de 3GB RAM. Lumia 940 XL va dispune de 32GB memorie interna si slot pentru carduri microSD si se va baza pe o baterie de 3.300 mAh, daca informatiile publicate de @evLeaks se vor confirma. De asemenea, telefonul va veni cu o camera foto principala de 20MP si cu una frontala de 5MP.

Interesant este ca Microsoft si-ar putea dota noul terminal mobil cu scaner pentru iris, in locul cititorului de amprenta folosit de catre competitori pe varfurile de gama lansate deja.

Din pacate, tehnologia de scanare pentru iris este una controversata si chiar contestata de anumiti specialisti, care au reusit sa se autentifice in sisteme de securitate prin utilizarea unor imagini de inalta rezolutie.

Ramane de vazut daca noile smartphone-uri de le Microsoft vor folosi intr-adevar aceasta tehnologie si, bineinteles, ce imbunatatiri a adus compania acestui sistem.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: microsoft Lumia 940 XL Lumia 940 XL scanner iris identificare biometrica Lumia 940 XL Lumia 940 XL windows 10
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor