Google: Nokia “a facut o alegere gresita” cu Microsoft

de Cristina Enescu | 17 februarie 2011

Presedintele Google, Eric Schmidt, a confirmat faptul ca a purtat negocieri cu Nokia, inainte ca finlandezii sa se alieze cu platforma Microsoft Windows Phone 7.

“Ne-ar fi placut sa aleaga Android. Dar ei l-au ales pe celalalt competitor, Microsoft.” a declarat Schmidt la Mobile World Congress.

Insa, Google nu pare sa le poarte ranchiuna finlandezilor, presedintele Google asigurand Nokia ca va fi primita cu bratele deschise daca isi va reconsidera decizia in viitor.

“Ne-ar placea sa adopte Android la un moment dat in viitor, iar oferta inca ramane valabila. Credem ca Android ar fi fost o alegere buna pentru Nokia. Ne pare rau ca au optat pentru o alta solutie.”

Actiunile grupului Nokia, condus de Stephen Elop, au scazut cu 20% de la data anuntului parteneriatului cu Microsoft, dar potrivit analistilor, compania, care este inca cea mai mare din lume pe acest domeniu, nu a avut de ales.

Primele telefoane Nokia cu Windows Phone 7 au fost promise anul acesta, insa cel mai probabil, un volum considerabil de astfel de dispozitive va aparea de abia in 2012. 

Potrivit datelor oferite de Google, Android a ajuns la peste 300.000 de activari in fiecare zi, peste 27 de producatori folosind acum OS-ul disponibil in 69 de tari.

Declaratiile au fost facut de presedintele Google in urma discursului tinut la MWC, in care a elogiat computerele, datorita carora oamenii “nu sunt pierduti, nu vor fi niciodata singuri si nu se vor plictisi niciodata”.

Schmidt sustine ca tehnologia ofera posibilitatea unui “vieti indelungate de cunoastere si divertisment – un numar infinit de optiuni din care sa putem alege.”

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor