Finantarea telefonului Ubuntu Edge se lasa asteptata. Cati bani a strans Canonical pana acum?

de Redactia Hit | 8 august 2013

Canonical a prezentat in urma cu doua saptamani o idee aproape nebuneasca si care ne-a placut tocmai din acest motiv: forteaza limitele industriei.

Ubuntu Edge, smartphone-ul care vrea sa inlocuiasca si PC-ul de acasa, ar putea fi produs, asa cum scriam recent, doar daca proiectul strange, printr-o campanie Indiegogo crowdfunding, intr-o luna de zile, 32 de milioane de dolari. Din nefericire pentru cei de la Canonical, in 14 zile de la demararea campaniei s-au strans doar 8,5 milioane de dolari. Exista totusi o veste buna: Bloomberg a investit 80.000 de dolari. In timp ce suma nu este foarte mare, cel putin nu in raport cu nevoile de finantare ale proiectului, implicarea unui astfel de gigant poate da un semnal altor companii interesate sa sustina dezvoltarea device-ului.

Canonical a prezentat Ubuntu Edge in a doua parte a lunii iulie, moment in care scriam ca smartphone-ul ar putea sa zdruncine industria daca proiectul va primi finantarea necesara.

Conceptul Ubuntu Edge include un procesor quad-core, cel putin 4GB RAM si spatiu de stocare de 128GB. Mark Shuttleworth, fondatorul Ubuntu, spunea la prezentarea conceptului ca dimensiunea display-ului care va dota Edge este de 4,5 inci, cu o rezolutie de 1280 x 720 p. Ecranul va fi protejat de un material pe care il gasim pe smartphone-urile Vertu Ti (safir).

Terminalul va dispune de o camera foto principala de 8MP si de una frontala de 2MP si difuzoare stereo. Pe parte de conectivitate, Edge va avea LTE, dual-band Wi-fi, Bluetooth 4.0, NFC, dar si de suport MHL.

Ubuntu Edge va rula atat Android, cat si Ubuntu (dual-boot), iar prin simpla conectare a unui monitor, a unui mouse si a unei tastaturi la smartphone-ul Ubuntu utilizatorii vor beneficia de o experienta desktop completa.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: ubuntu edge canonical indiegogo fonduri smartphone ubuntu edge ubuntu edge android ubuntu edge specificatii
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor