Dupa Antennagate, Apple este lovita de Batterygate: ce seaca bateria la iPhone 4S

de Radu Eftimie | 1 noiembrie 2011

La doar cateva saptamani de la lansarea oficiala a iPhone 4S, multi utilizatori au inceput sa se planga ca autonomia in functionare a telefonului este extrem de scazuta. iPhone 4S nu este primul caz in care cumparatorii semnaleaza probleme grave cu telefoanele Apple. Prima generatie a smartphone-ului Apple a "suferit" din cauza bateriei slabe, iPhone 4 a avut probleme grave cu semnalul din cauza antenei amplasate total neinspirat pe o latura a gadgetului, iar acum iPhone4S pare sa completeze "trilogia" problemelor de calitate ale Apple. Potrivit ZDNet, fanii Apple au de-a face cu un deja vu, Apple pastreaza o tacere suspecta care nu face altceva decat sa incrimineze compania.

Nenumarati utilizatori de iPhone 4S au reclamat faptul ca bateria telefonului se consuma rapid si nimeni nu stia motivul acestei functionari defectuoase. Insa, primii care au semnalat problema cu autonomia iPhone-ului au fost ziaristii. Cei de la the Guardian au incercat chiar sa intrebe responsabilii Apple de ce generatia 2011 a iPhone-ului (4S) dispune de mai putine resurse de energie decat un model din 2007 precum iPhone 3G? Apple nu a raspuns "provocarii".

Abia mai tarziu, dupa ce jurnalistii de la Guardian au apelat la mai multi dezvoltatori pentru a descoperi motivul pierderilor de energie ale bateriei, a venit un prim posibil raspuns: s-ar putea sa fie noul sistem de operare iOS 5 care "mananca" bateria iPhone 4S. Apple nu a confirmat nimic, dar un oficial al companiei a spus doar ca este vorba despre un bug, "dar nimic despre care sa nu stim si sa nu putem repara". Cat de veridica a fost explicatia Apple, nu stim, dar se pare ca tot jurnalistii au descoperit adevaratul motiv pentru descarcarea prematura a bateriei utimului iPhone. Si nu este un bug in sistemul de operare, este ceva mai mult de atat!

Dupa Antennagate, Apple este lovita de Batterygate - ce seaca bateria la iPhone 4S

Serviciul de localizare, pe lista "suspectilor"

The Guardian a mers mai departe cu investigatiile si a descoperit, cu ajutorul unor programatori, ca problema ar putea fi legata de functia de localizare a telefonului, care detecta timpul regiunii in functie de o locatie fizica, turnurile cu antene de telefonie... iPhone 4S cauta permanent aceste locatii, in loc sa faca acest lucru ocazional. Unica solutie, potrivit celor care au descoperit "bug-ul" este sa opresti functia "Setting Time Zone". Dupa ce informatia a devenit publica pe internet, foarte multi utilizatori afectati de durata scurta de viata a bateriei iPhone-ului, au raportat o imbunatatire semnificativa a autonomiei.

Insa problema nu se poate considera rezolvata in acest mod, prin limitarea functiilor unui smartphone pe care ai dat o groaza de bani. Tot Apple va trebui sa rezolve defectul, asa cum a incercat sa faca si in cazul "Antennagate", cand a organizat o conferinta de presa si a anuntat disponibilitatea "bumperelor".

Dupa Antennagate, Apple este lovita de Batterygate - ce seaca bateria la iPhone 4S

Cat au de asteptat utilizatorii?

Modul traditional de rezolvarea a unei astfel de probleme este, desigur, publicarea unui update software. Cu alte cuvinte, un firmware iOS 5.0.1 pare inevitabil si necesar. Cat de repede se va misca Apple pentru a pune la dispozitia clientilor sai un software care sa elimine nemultumirea este greu de estimat. Este clar ca Apple ar trebui sa fie in alerta din acest punct de vedere, dar mai exista o posibilitate, una care nu i-ar bucura pe utilizatori.

Este posibil ca Apple sa nu se grabeasca sa lanseze patch-ul tocmai pentru a vedea daca nu cumva iPhone 4S mai are si alte "bube" pe care acelasi viitor software le-ar putea elimina.

Dupa Antennagate, Apple este lovita de Batterygate - ce seaca bateria la iPhone 4S

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer