Comunicatii mobile la viteze de 1 Gbps: LTE Advanced e aproape gata!

de Silviu Anton | 21 februarie 2011

Principalii producatori de handseturi, din intreaga lume, se intalnesc saptamana acesta in Taipei, pentru a finaliza o versiune a unui standard de comunicatii mobile avansate, care ar permite transferuri de date la viteze de 1 Gbps.

Aproximativ 800 de oameni, de la companii precum HTC, Nokia si Samsung Electronics, vor cadea de acord asupra termenilor finali din standardul Long-Term Evolution Advanced (LTE-Advanced).

Cu viteze de pana la 1 Gbps, tehnologia va fi ideala pentru oamenii care descarca fisiere audio-video in propriile dispozitive mobile, este de parere Feng Wen-sheng, director de comunicatii wireless in cadrul Institutului de Cercetare a Tehnologiei Industriale din Taiwan.

LTE-Advanced le va oferi aparateloro alta modalitate prin care sa comunice, permitandu-le de exemplu, sa conecteze senzori care detecteaza schimbarile din temperatura aerului, senzori care ar putea semnala un incendiu si care ar trimite, apoi, un mesaj catre personalul de urgenta.

“Tehnologia mobila de voce se afla deja intr-un stadiu avansa. Prin urmare, de data aceasta transferurile de date, primesc cea mai mare atentie” a declarat Feng.

“Incercam de ceva vreme sa definitivam LTE-Advanced, iar in Taipei ne asteptam sa confirmam versiunea finala.”

Dupa ziua de vineri, standardul LTE Advanced va putea fi utilizat de producatori pentru a dezvolta smartphone-uri si echipamente de retea. 

Sursa   

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor