Ce vrem de la urmatoarele smartphone-uri. Exercitiu de imaginatie

de Liviu Petrescu | 18 iunie 2013

Smartphone-urile au ajuns intr-un punct in care parca inovatia nu vrea sa mai apara. Da, exista functii software avansate, dar nu uimitoare, exista design placut, dar, la fel, lipsit de mari surprize. HIT.ro a incercat sa determine care ar fi elementele, atat cele de functionalitate, cat si cele de design, care ar putea pune punct acestui blocaj din industrie. Iata ce ar trebui sa inglobeze, in viziunea noastra, smartphone-ul ideal:

1. Spatiu de stocare separat pentru OS

Dupa ce Samsung a ajuns la "recordul" de a ocupa cu sistemul de operare aproape 8GB din cei 16GB ai versiunii Galaxy S4 de baza, nevoia unei memorii separate devine tot mai importanta. Problema este una generalizata la nivelul intregii industrii, iar producatorii isi promoveaza gadgeturile cu cifre rupte de realitate. Spatiul de stocare separat pentru OS ar creste pretul telefoanelor cu foarte putin, dar ar oferi mai multa satisfactie cumparatorilor.

Cumpara de la Emag.ro Samsung Galaxy S4 si accesorii dedicate

5 functii de vis pentru smartphone-urile viitorului

2. Control asupra informatiilor accesate de aplicatii

Android si iOS au trecut prin numeroase scandaluri legate de accesul aplicatiilor la tot mai multe informatii stocate in smartphone. Poate ca este complet nerealist sa visam la un buton care opreste accesul aplicatiilor la orice informatie personala din telefon, dar minimul necesar ar fi un control mai strict, alaturi de informarea clara a utilizatorului cu privire la aceste probleme.

5 functii de vis pentru smartphone-urile viitorului

Cumpara de la eMAG.ro noile Smartphone Sony

3. Incarcator universal wireless

Marii producatori de smartphone-uri castiga prea mult din tehnologiile proprii pentru a risca adoptarea unui standard de incarcator universal, wireless sau wired. O singura tehnologie de incarcare wireless ar usura insa viata multor utilizatori.

5 functii de vis pentru smartphone-urile viitorului

4. Autonomie de 48 ore

Intel mizeaza pe reducerea consumului de energie cu noile sale procesoare pentru desktop si gadgeturi mobile. Asteptam insa ziua in care o singura incarcare scurta va oferi telefonului autonomie de 48 de ore, in conditii de utilizare intensa.

Cumpara de la eMAG.ro smartphone Motorola

5 functii de vis pentru smartphone-urile viitorului

5. Urmatorul pas

In 2013, Apple, Samsung si HTC primesc la fel de multe critici cu privire la absenta inovatiei, in plan hardware si software. Dupa cateva decenii de tastaturi fizice si ecran tactil, utilizatorii sunt pregatiti pentru urmatorul pas.

Ar putea fi vorba de telefoane complet transparente, de gadgeturi flexibile, sau de o revolutie software pe care nici nu ne-o putem inchipui in prezent. Este insa nevoie de un pas inainte pentru ca smartphone-urile sa usureze viata utilizatorilor si mai mult, iar acesta ar putea sosi chiar inainte de masina zburatoare.

Cumpara de la Emag.ro telefonul HTC pe care il doresti

5 functii de vis pentru smartphone-urile viitorului

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: spatiu de stocare smartphone autonomie baterie smartphone incarcator wireless smartphone
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor