Browser augmented reality de la Nokia - vezi ce face

de Radu Eftimie | 27 octombrie 2011

Nokia a lansat ieri odata cu primele telefoane Windows Phone Mango si o noua varianta (beta) a propriului browser de augmented reality. Aplicatia se numeste Live View si va informeaza in legatura cu locurile, cladirile, obiectivele, turstice, restaurantele in apropierea carora va aflati. Totul se bazeaza pe camera telefonului, potrivit TechCrunch.

Cum functioneaza Live View? Indrepti camera telefonului catre obiectele din jurul, ca si cum ai filma un cadru fix, iar aplicatia va afisa pe ecranul telefonului - chiar in dreptul obiectelor incadrate, aproape instantaneu, ce reprezinta acestea.

Nokia Live View ofera detalii despre restaurante, hoteluri, magazine, obiective turistice etc. O functie buna a aplicatiei este ca poti limita afisarea de informatii doar la o categorie anume de interes. De exemplu la restaurante. In acel moment, browserul va afisa doar informatiile referitoare la restaurante.

In momentul in care un obiectiv anume (o cladire sa spune) a fost gasita, aplicatia ofera si informatii diverse despre locatie. Nu in ultimul rand, prin Live View poti stabili o ruta GPS pentru a ajunge intr-un anumit punct al orasului si poti face chiar si rezervari.

Browser augmented reality de la Nokia - vezi ce face

Despre o aplicatie similara, pentru iPhone si telefoane Android, Hit.ro a mai scris la inceputul lunii septembrie.

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer