Blackberry va lansa in toamna Blackberry A10. Compania va pune BBM si pe telefoanele concurentei!

de Radu Eftimie | 6 iunie 2013

Blackberry va lansa urmasul Blackberry Z10 in toamna acestui an. Terminalul este un full touchscreen, se numeste Blackberry A10 si va deveni disponibil global cel mai probabil in sezonul sarbatorilor de iarna.

Noul terminal al Blackberry reprezinta confirmarea strategiei pe care compania a ales-o pentru a recastiga o pozitie confortabila pe piata device-urilor inteligente. Iar strategia se refera la concentrarea pe segmentul smartphone-urilor full touchscreen, in detrimentul versiunilor cu tastatura fizica full qwerty. Se pare ca Blackberry are deja sprijinul unui operator din SUA pentru lansarea urmatorului varf de gama al companiei. Este vorba despre Sprint Nextel. In martie, CEO-ul BB, Thorsten Heins, a confirmat ca un nou device se afla in dezvoltare, dar nu a dat alte detalii.

Cumpara de la Emag.ro gama de telefoane Blackberry

Succesiunea rapida de lansari de noi smartphone-uri de top nu este, insa, singura miscare strategica a Blackberry. Kristian Tear, COO-ul Blackberry a declarat pentru CNET ca producatorul se afla in discutii cu alte companii din industrie pentru implementarea chiar si pe smartphone-uri concurente a serviciului Blackberry Messenger (BBM). "Exista un interes in acest sens din partea altor producatori de smartphone-uri", a declarat Tear.

Implementarea BBM pe device-uri de top de la alte companii rivale ar reprezenta pentru Blackberry un pas extrem de important, in conditiile in care serviciul ar insemna o punte de legatura intre userii BB si cei ai altor smartphone-uri. In acest moment, BBM este o platforma de comunicare disponibila exclusiv pentru userii de dispozitive Blackberry.

Ramane de vazut daca strategia companiei canadiene va avea rezultatele dorite si daca nu cumva este totusi prea putin pentru a prinde din urma piata dominata acum de producatori precum Apple si Samsung.

Sursa: CNET

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: blackberry messenger blackberry a10 lansare strategie blackberry 2013 smartphone nou blackberry
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor