Blackberry are pe teava trei noi telefoane si planuri pentru alte device-uri ce vor sa schimbe industria

de Radu Eftimie | 29 aprilie 2015

Am punctat intr-un articol recent publicat pe HIT.ro principalele linii de dezvoltare pe care si le propune Blackberry pentru readucerea companiei in prima linie a producatorilor din industria serviciilor si device-urior mobile. Spuneam atunci ca Blackberry se va concentra pe colaborari profitabile, va investi in (asa cum de altfel a si facut in ultima perioada) in segmentul de solutii avansate de securitate. In acelasi timp, compania nu va renunta la dezvoltarea si lansarea unor noi terminale mobile inteligente, iar confirmarile in acest sens au aparut deja.

Blackberry are in plan lansarea, in acest an, a unui nou flagship, asa-numitul Slider, care sa merite titulatura de urmas al lui BlackBerry Passport, iar in 2016 se pare ca vom vedea inca doua smartphone-uri, Keian (Porsche Design) si Oslo, despre cel din urma informandu-va deja intr-o stire anterioara.

In timp ce Blackberry Leap a ajuns deja in magazinele din cateva tari europene in aceste zile, insa il putem consudera doar un upgrade relativ minor al modelului mai vechi, Blackberry Z3, urmatorul terminal canadian cu design ce va include o tastatura ce culiseaza sub display incepe sa capteze atentia multor utilizatori.

Ce stim pana acum despre Blackberry Slider? Telefonul este un device de tip slider, care ofera un display touchscreen 5 inch (si se pare rezolutie QHD), cu ambele laturi ale display-ului curbate, ceva similar Galaxy S6 Edge, dar si o tastatura fizica ce va prelua aceeasi functie tactila revolutionara regasita pe Passport.

Intr-un interviu acordat recent Bloomberg, CEO-ul BlackBerry, John Chen, a confirmat ca Slider va ajunge la utilizatori la sfarsitul acestui an, fara sa dea alte detalii legate de specificatii.

Tot John Chen a oferit, pentru CNBC, o alta informatie destul de importanta pentru fanii companiei. Blackberry lucreaza in acest moment la noua generatie de smartphones care va readuce compania in atentia consumatorilor, serie de device-uri pe care a descris-o ca fiind o evolutie clara fata de ceea ce ofera industria in acest moment.

Alaturi de ecosistemul pe care il dezvolta deja impreuna cu Amazon (beneficiile colaborarii se vad deja pe platforma Blackberry OS10) si de solutiile avansate de securitate dezvoltate implicit prin preluarea unor companii de profil in ultima perioada, smartphone-urile de top despre care vorbeste Chen vor oferi in mod sigur si alte surprize. "Nu va pot spune la ce lucram, dar lucram din greu pentru a oferi ceva special", a spus Chen. Interesant este ca CEO-ul companiei nu pare sa fi vorbit despre urmatoarele smartphone-uri pe care le are in plan pentru vitorul apropiat, respectiv Slider, Oslo sau Keian, ci despre terminalele ce vor urma acestor lansari.

In concluzie, lucrurile se anunta destul de interesante, iar evolutia companiei (mai corect spus, revenirea ei in atentia consumatorilor) merita urmarita chiar si pentru a vedea daca nu cumva ambitiile anuntate de managementul Blackberry sunt sau nu realiste raportandu-le la o piata suprasaturata.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: blackberry slider blackberry keian blackberry oslo john chen blackberry strategie blackberry
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor