Blackberry ar putea lansa un smartphone cu Android, dar nu va renunta la propriul sistem de operare

de Radu Eftimie | 12 iunie 2015

Surse citate de catre Reuters afirma ca Blackberry va lansa pe piata in viitorul apropiat primul sau smartphone care nu va rula Blackberry 10 OS, ci Android. Miscarea canadienilor ar face parte din noua strategie prin care compania se va concentra in primul rand promovarea sistemului de management BES12, dedicat segmentului de clienti guvernamentali si corporate si care este compatibil, nu doar cu BB 10 OS, ci si cu Android si chiar iOS.

O lansare a unui smartphone cu Android este posibila, avand in vedere nevoia Blackberry de a recastiga macar o parte dintre clientii B2B, insa acest lucru nu inseamna ca producatorul canadian va renunta la propriul sistem de operare (va reamintim ca BB OS 10 poate rula o mare parte dintre aplicatiile Android). Mai corect ar fi sa spunem ca Blackberry va lansa si un terminal exclusiv cu Android. Pentru cei care apreciaza BlackBerry 10 OS, vestea extinderii portofoliului de device-uri cu un terminal cu Android nu este una interesanta, insa o astfel de lansare ar putea reprezenta pentru canadieni revenirea in atentia publicului larg si o prima incercare concreta de a mai reduce scepticismului manifestat de consumatori fata de companie.

Desi nu este nimic confirmat, se pare ca primul smartphone Blackberry care va rula Android va fi Blackberry Slider, device pe care l-am putut vedea in cadrul Mobile World Congress, in martie anul acesta. Detalii despre Blackberry Slider puteti citi AICI.

Nu in ultimul rand, se pare ca versiunea de Android pe care canadienii ar putea sa o instaleze pe viitorul smartphone va fi una care va beneficia de implementarea solutiilor de securitate Blackberry, dar si de cateva functii-cheie ale BlackBerry 10 OS, precum Blackberry Hub si tastatura virtuala predictiva, atat de apreciate de catre utilizatori.

Blackberry se afla inca intr-o situatie financiara destul de grea, desi a reusit in ultima perioada sa mai reduca din pierderi, asa ca o diversificare a portofoliului de produse, implicit prin adoptarea sistemului de operare mobil al Google, ar putea ajuta compania. Dar, din nou, acest lucru nu inseamna ca Blackberry va renunta la propriul sistem de operare, ci va propune pe piata si "altceva" decat device-uri cu Blackberry 10 OS.

Sursa: Engadget

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: blackberry slider blackberry android blackberry adopta android
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor