Apple - studiu de caz pentru toti ceilalti producatori: 61 de milioane de iPhones, vandute in Q2

de Radu Eftimie | 28 aprilie 2015

Cererea de iPhone-uri si Mac-uri a contribuit cel mai mult la vanzarile record ale Apple, implicit la rezultate financiare excelente in al doilea trimestru fiscal al acestui an, care s-a terminat in 28 martie.

Smartphone-urile Apple au contribuit cel mai mult la succesul financiar al americanilor. Astfel, Apple a inregistrat, in trimestrul fiscal amintit, venituri de 58 de miliarde de dolari si un profit net de 13,6 miliarde dolari, un record pentru companie. Anul trecut, in intervalul de timp similar raportat, compania a obtinut venituri de 45,6 miliarde dolari si un profit net de 10,2 miliarde.

Cate iPhone-uri s-au vandut?

Apple a reusit sa vanda, in Q2 2015 (fiscal), peste 61 de milioane (61,2 miloane) de smartphone-uri iPhone. Cifra, desi impresionanta, este mai mica decat cea inregistrata de producator in primul trimestru fiscal al anului - 74,5 milioane de terminale mobile inteligente comercializate - dar aici impune o precizare, si anume ca vanzarile din Q1 au fost impulsionate de sarbatori.

Vanzarile de iPad au avut, insa, de suferit de pe urma lansarii si interesului enorm fata de noua generatie de iPhone 6 / iPhone 6 Plus. Apple a comercializat 12,6 milioane de iPad-uri. Scaderea numarului de tablete vandute de catre Apple pare a fi, totusi, un  lucru asumat de companie, in conditiile in care chiar Tim Cook a vorbit despre "canibalizarea" Apple iPad in contextul aparitiei pe piata a noilor produse ale companiei.

Ca ne place sau nu ne place Apple, dintr-un motiv sau altul, aproape ca nu credem ca exista cineva care sa poata contesta strategia de marketing a americanilor, ajutata, desigur, de produse care reusesc sa fascineze utilizatorii (din nou, nu comentam calitatea produselor sau utilitatea lor).

Am facut aceasta mentiune pentru ca rezultatele financiare si vanzarile Apple in urmatorul trimestru fiscal (Q3 - 2015) s-ar putea sa fie la fel bune, daca nu cumva chiar mai bune. Motivul? Aparitia pe piata a Apple Watch cu o diversitate de pana la 38 de versiuni si preturi ce pornesc de la 349 dolari si pana la 17.000 de dolari. Nu mai amintim si de estimarile de vanzari mai mult decat pozitive lansate de majoritatea analistilor de pe piata.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: apple iphone vanzari profit record apple apple rezultate financiare q2 2015 apple watch lansare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor