A fost trimis primul tweet de pe muntele Everest

de Bianca Dinu | 9 mai 2011

Alpinistul britanic Kenton Cool a devenit primul om care a trimis un tweet de pe varful muntelui Everest, folosind o conexiune 3G si un smartphone Samsung Galaxy S II.

“Everest varful numarul 9! Primul tweet din varful lumii gratie unui semnal 3G slab si fantasticului handset Samsung Galaxy S2! @samsunguk," a scris Cool la scurt timp dupa ce i-a telefonat sotiei sale – folosind de asemenea serviciul 3G.

Muntele Everest are acoperire 3G inca din toamna anului trecut. Serviciul se afla sub tutela operatorului de telefonie Ncell, care a instalat statia pentru emiterea semnalului la o altitudine de 5200 de metri.

Noua retea 3G le ofera alpinistilor si rezidentilor din jurul muntelui Everest posibilitatea de a efectua apeluri si de a se conecta wireless la Internet.

In prezent, numai o treime din Nepal are acoperire mobila, insa reprezentantii Ncell spera ca pana la sfarsitul anului sa conecteze 90% din populatia regiunii.

Celula 3G de pe muntele Everest a avut un cost de instalare de patru ori mai ridicat decat un hub 3G normal. In prezent serviciul are o viteza de instalare de 3.6 megabiti per secunda.

Revenind la primul tweet de pe muntele Everest, evident ca a fost o excelenta strategie de marketing din partea celor de la Samsung, care au finantat expeditia lui Cool.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor