Microsoft confirma ca lucreaza la un device touch de dimensiuni mici

de Redactia Hit | 19 aprilie 2013

Microsoft a confirmat ca lucreaza la un dispozitiv mobil cu touchscreen, de dimensiuni mici si care va rula Windows.

Peter Klein, CFO al Microsoft, a confirmat, in cadrul conferintei dedicate anuntarii rezultatelor financiare ale companiei, ca se lucreaza la un device de dimensiuni mici, cu touchscreen si Windows. Confirmarea vine la doar o saptamana dupa ce The Wall Street Journal a scris ca gigantul din Redmond are in dezvoltare o tableta de 7 sau 8 inci.

Mai mult, executivul Microsoft a vorbit despre o gama de dispozitive de dimensiuni mai mici de 10 inci ce vor rula Windows. Device-urile vor  fi lansate "peste cateva luni".

Informatiile privind o tableta de dimensiuni reduse din gama Surface nu sunt noi. Primele speculatii au aparut dupa ce tot Microsoft a anuntat ca se impune o modificare a specificatiilor de rezolutie pentru ecranele tabletelor cu Windows. Mai exact, Microsoft anunta ca va permite si rezolutii minime de 1024 x 768 pixeli, fata de 1366 x 768 pixeli.

Lansarea unei tablete de dimensiuni mai mici de la Microsoft se impune in conditiile in care atat Apple iPad mini, cat si tabletele de 7 inci cu Android se bucura de cel mai mare succes comercial pe acest segment de produs.

Sursa: Cnet

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: tableta windows 8 microsoft surface 7 inch Apple ipad mini tableta android Peter Klein microsoft
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google