Simulator de bomba intr-un avion

de Vlad Matei | 18 octombrie 2008

Cercetatorii de la Sandia National Laboratories au creat primul model de calculator care simuleaza explozia unei bombe intr-un avion de pasageri. Aceasta simulare permite imbunatatirea metodei de cercetare utilizare anterior, care consta in detonarea unei bombe intr-un avion retras din circulatie.

Oricat de macabre sau de infricosatoare pot parea, rezultatele acestor simulari pot ajuta la rezolvarea unor probleme potentiale in cazul unori atentate reale, prin prevenirea sau intarirea anumitor puncte cheie. Numarul de experimente realizate poate fi acum infinit si nu depinde de bugete sau numarul si tipul de avioane care sunt achizitionate dupa ce sunt scoase din folosinta. 

explozie.jpg

Programul poate raspunde la intrebari referitoare la consecintele exploziei unei bombe in functie de locatie, de cantitate sau de tip de explozibil.

Avantajul direct si imediat asupra pasagerilor poate fi inlaturarea restrictiei privitoare la cantitatea de lichide  transportate in bagajul de mana.

Recunoscandu-i in mod clar utilitatea pentru prevenire si siguranta, crearea unui astfel de model si informarea publica asupra lui nu reprezinta decat o confirmare a faptului ca era in care atentatele aviate erau considerate o raritate sau un caz special a apus demult.

De aici insa si pana la ideea unui developer de a crea un joc pe aceasta tema (plaseaza bomba incat sa obtii cele mai multe puncte din explozie) nu e decat un singur pas.

Sursa: Newsfactor
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google