Rezervă bilete de avion spre Munchen pentru o vacanță de comori și prototipuri revoluționare

de Redactie Hit.ro | 13 iulie 2017

Poți să descoperi farmecul orașului Munchen și într-o vacanță de vară, nu doar cu ocazia faimosului Festival Oktoberfest dacă te-ai decis să îți rezervi biletele de avion spre Munchen din timp. Astfel, în orice perioadă, poți afla mai multe despre legenda mărcii BMW, despre povestea jucătorilor de la FC Bayern şi ai posibilitatea să vizitezi unul dintre cele mai inovative și tehnologice muzee ale Germaniei. Totodată, poți savura în stil german delicioasele meniuri cu cârnați albi de porc și poţi degusta în locuri pitorești, pline de verdeață și frumusețe, cele mai bune mărci de bere din toată lumea! Aşa că poți lăsa în urmă, fără grijă, zilele de birou pentru un sejur plin de comori și noutăți ce așteaptă să le descoperi pe teritoriul oraşului Munchen. Pentru a putea alege cea mai bună variantă de călătorie pentru tine, poți consulta ofertele de zboruri directe sau cu escală București - Munchen și poți face o rezervare din timp pentru achiziția biletelor de avion spre Munchen, care îți va aduce în plus o reducere de preț.

Orașul Munchen, capitala landului Bavaria, este situat în partea sudică a Germaniei, iar dacă optezi pentru zboruri directe București - Munchen poți ajunge în aproximativ două ore în această destinație de vacanță, fără să te plictisești de drumul lung și obositor pe care l-ai putea experimenta cu alte mijloace de transport. Pentru a te familiariza mai bine cu atracţiile orașului, este bine să afli, încă de la început, informaţii despre cele mai interesante obiective turistice pe care le poți vedea și câteva dintre cele mai îndrăgite activități turistice pe care le poți experimenta, cu prilejul zborului București - Munchen. Capitala Bavariei este casa mărcii BMW, deci nu poți rata o vizită la Muzeul BMW, care are un design futurist şi unde sunt prezentate cele mai impresionante colecții de mașini, motociclete şi chiar biciclete. Iar dacă ești pasionat de mașini, îți poți programa din timp și o vizită la fabrica de producție a mașinilor BMW. De altfel, în Munchen poți găsi multe muzee cu expoziții de piese, echipamente și maşini din toate perioadele istorice și industriale, cum ar fi: Muzeul Deutsches, Muzeul Siemens, Centrul de Transporturi Verkenszentrum, Muzeul Național de Etonologie sau Expoziția Aeronautică a Muzeului Germaniei.

 

Prototipuri revoluționare BMW

 

După ce ți-ai rezervat biletele de avion București - Munchen și ai rezolvat situația cazării, poti să explorezi noutățile din Complexul de clădiri avangardiste aparținând Muzeului BMW, situat în Parcul Olympiapark, din cartierul Milbertshofen-Am Hart. Pavilionul expoziţional BMW Welt are o fațadă din oțel filigran în formă de nor plutitor, susținut de 12 coloane, cu pereți din sticlă în care se oglindesc perdele de arbori cu rol de colectare a prafului și răcire a construcției. De asemenea, interiorul clădirii, proiectat în stil sportiv, dar elevat, îți atrage atenția la fel de mult ca și mașinile prezentate în cele 25 de zone expoziționale, cu peste 120 de exponate, acoperind o arie totală de 5.000 mp. Poți afla mai multe despre tehnologiile de pionierat, precum electromobilitatea, sistemul de acționare electrică eDrive, construcția inteligentă ușoară cu carbon sau arhitectura revoluționară a prototipurilor LifeDrive. Este locul perfect în care poți analiza conceptele vizuale ale celor mai noi prototipuri electrice gândite de specialiștii companiei sau modelele BMW M pentru raliurile de Formula 1. Poți admira automobilele BMW M aliniate ca și cum ar aștepta să înceapă o cursă, iar lângă poți testa pe simulatoare capacitatea ta de a conduce diverse modele auto pentru curse motorsport. Dacă ești pasionat de motociclete, atunci cele 11 prototipuri BMW Motorrad te vor fascina prin multitudinea de informații disponibile privind ingineria inovatoare, designurile distinctive și tehnologia aplicată. În principiu, programul de vizitare este zilnic, între orele 10.00 şi 18.00, cu mici ajustări orare care sunt semnalate în timp util pe site-ul muzeului.

Și dacă tot ești în Parcul Olimpiapark, poţi face o plimbare până la Turnul Olimpic sau Centrul Acvatic. Oricând, aici poți face jogging, curse de viteză pe role sau tururi de bicicletă, parcul fiind construit pentru Jocurile Olimpice de Vară din 1972 și având o suprafață totală de 850.000 mp.

Expoziția Aeronautică a Muzeului Germaniei

 

Dacă te pasionează avioanele și vrei să cunoști mai multe despre istoria zborului și a motoarelor de aviație, atunci în vacanţa la Munchen bucură-te de o vizită la Expoziția Aeronautică a Muzeului Germaniei, din Oberschleissheim Airfield (nordul Munchenului), care îți poate satisface pe deplin curiozitatea. Expoziția cu o arie totală de 7.500 mp aparține Muzeului Deutsches și prezintă o colecție impresionantă de aparate vechi de zbor. Tot aici poți vizita Stația de comandă a aerodromurilor, dedicată primelor zile ale aviației din anul 1783, când frații Montgolfier și fizicianul J.A.C. Charles au organizat primele zboruri cu baloane cu echipaj. Fiecare expoziţie prezintă proiecte de avioane din perioade diferite ale istoriei, astfel că poți vedea aeronave cu două motoare utilizate de flota aviatică germană în timpul celui de-al II-lea război mondial și în perioada postbelică, modele de elicoptere militare și agricole, planoare nemotorizate sportive și avioane militare MIG, Boeing X și Eurofighter EF. Prețul unui bilet pentru vizitarea expoziției aeronautice este de 3,5 euro. Pe timpul verii poţi avea acces zilnic în muzeul aviatic, de dimineața până după-amiaza, la ora 17.00.

 

Grădina de bere din Englische Garten

Cu prilejul vacanţei la Munchen, poţi fi unul dintre turiștii care aleg să petreacă câteva momente de voie bună alături de aglomerația din Grădina de bere, situată în Englische Garten, lângă pagoda chinezească. În cadrul Parcului Englische Garten sunt numeroase activități de petrecere a timpului liber: o rețea de drumuri de 78 km pentru ciclism sau jogging, terenuri pentru jocuri de fotbal și tenis, spații pentru pasionații de role și skateboarduri. Pentru a vedea un apus de soare splendid, poți urca până la Pavilionul Monopteros, cu multe coloane în stil antic. Iar dacă ești interesat să experimentezi o ceremonie a ceaiului japonez, atunci Casa de ceai japonez, situată la capătul sudic al parcului, pe insula artificială Schwabinger Bach, te așteaptă cu arome desăvârșite într-un decor exotic și minimalist. În cadrul Parcului, o altă grădină de bere, cu mai multă liniște, în zona Lacului Kleinhesseloher este deschisă încă de la primele raze de soare, oferind bere și meniuri delicioase, alături de peisaje pitorești în care îți poţi lăsa ochii să contemple orizonturile albastre și frumusețile parcului.

 

Stadionul Munchen Allianz Arena

 

Dacă tot ţi-au luat biletele de avion spre Munchen, spre finalul vacanţei poți lua în calcul o plimbare de recunoaștere a Stadionului Munchen Allianz Arena, televizat și mediatizat frecvent cu ocazia meciurilor de fotbal. Chiar dacă nu prinzi un sezon cu meciuri ale echipei FC Bayern Munchen pe stadionul bavarez, poți participa în orice zi, când îți este confortabil, până la ora 19.00, la un tur onorific în care vei putea găsi chioșcuri cu suveniruri, un elegant bar-lounge-cafenea și evenimente ale fanilor pentru jucătorii bavarezi. Templul de fotbal Munchen Allianz Arena este localizat în Werner-Heisenberg, în partea de nord a orașului și este căminul echipelor de fotbal FC Bayern Munchen și al legendarului Franz Beckenbauer. În apropiere de stadionul german se află Lacul Feringasee, unde poți să te bucuri de activități recreative, inclusiv înot, canotaj, navigație și wind-surfing sau poți face plajă savurând o halbă de bere bavareză rece.

 

Comorile Palatului Nymphenburg

 

Dacă vrei să combini activitățile in-door cu cele out-door, câteva plimbări la Castelul Nymphenburg, situat în zona Schloss Nymphenburg din Munchen îți vor descoperi comorile ascunse în interiorul și la exteriorul acestei fortificații istorice germane. Palatul, construit în stil baroc, se numără printre cele mai mari castele din Europa și a fost mult timp reședința Casei Regale Wittelsbach. Peisajele din grădina barocă a castelului Nymphenburg sunt fascinante, așadar, poți alege să faci plimbări spre lacul Pagodeburg sau la Great Cascade cu sculpturi mitologice, pe aleile înconjurate de peluze cu flori superbe sau pe podurile cu ornamente metalice. Tot aici poţi vizita Pavilionul Monopteros sau te poţi plimba pe drumul spre un colţ de pădure paradisiac, unde ai toate șansele să întâlnești veverițe, iepuri și căprioare sau fluturi colorați și libelule.

Surprizele continuă și dacă vrei să vizitezi citadela bavareză Nymphenburg, unde vei descoperi mai multe muzee găzduite în interior, dintre care cele mai reprezentative ar fi Marstallmuseum (Muzeul trăsurilor elegante regale), Muzeul Bäuml (Muzeul Colecției de Porțelan), Muzeul Mensch und Natur (Muzeul Omenirii și Naturii), Muzeul Erwin von Kreibig și o frumoasă Grădină Botanică.

În cadrul Muzeului Marstallmuseum, amenajat în clădirea sudică Cavaliers a Palatului Nymphenburg, poți admira colecțiile de trăsuri și echipamente de echitație bogat ornamentate și colorate care aparțineau familiei Wittelsbachs, dar și imagini istorice pictate în stil rococo având ca subiect călătoriile regale realizate în perioada medievală. Un etaj mai sus, poți descoperi o colecție unică privată de porțelan din secolele XVIII-XX, la Muzeul Bäuml. Colecția cu figurine și ceșcute din porțelan, cu design academic, a fost dezvoltată, ca stil artistic în special, la începutul secolului al XIX-lea, în cadrul Institutului Regal de Artă din Munchen, sub îndrumarea regelui Ludwig I. Tot în partea sudică a Palatului, poți vizita Muzeul Erwin von Kreibig, spațiul expozițional fiind dedicat pictorului Erwin von Kreibig (1904-1961), faimos pentru lucrările de pictură și grafică bogate în portrete și scene de viață bavareză, realizate în stil abstract, sintetic. În zona de nord a Palatului Nymphenburg poți explora tainele naturii și animalelor preistorice. Scheletele de dinozauri și cochiliile gigantice sunt elementele de atracție din colecția istorică a Muzeului Mensch und Natur (Muzeul Omenirii și Naturii). De asemenea, în partea nordică a castelului poți descoperi bogăția de arbuști și flori a Grădinii Botanice, cu peste 16.000 de plante, expuse pe o suprafață de 21 hectare. Castelul Nymphenburg îți oferă și o altă surpriză, o plimbare de 30 minute cu gondola pe canalul central, oricând, în timpul sezonului de vară până la jumătatea lunii octombrie. Prețul unui bilet individual este de 15 euro, copiii sub 7 ani însoțiți de un părinte beneficiind de gratuitate.

 

 

Dacă ți-ai rezervat biletele de avion spre Munchen, poți vedea de la comori din trecutul preistoric și medieval bavarez până la prototipurile gândite pentru viitor în domeniul științei și designului german! Nu vor lipsi nici momentele în care te poți destinde într-un șezlong confortabil sau în care poți savura cu multă bună dispoziție o halbă rece de bere ca un adevărat bavarez!

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer