3 calatorii rutiere europene de neratat

de Redactie Hit.ro | 21 aprilie 2020

Pentru orice turist care doreste sa parcurga una dintre cele 3 rute auto spectaculoase de mai jos este bine sa stie de dinainte care este distanta de parcurs, informatii despre traseu si sfaturi utile direct de la locanici. Pentru toate acestea acceseaza calculator distante.

rute auto

1. Grossglockner Hochalpenstrasse, Austria

Nu este de mirare ca pasionatii de masini sport si motociclete se indreapta spre Grossglockner Hochalpenstrasse - High Alpine Road, care trece prin Parcul National Hohe Tauern. Nu sunt doar privelistile uimitoare, aparent nelimitate, asupra a 37 de munti, pe masura ce drumul urca la 2.504 de metri, care ii atrage, ci si o serie de 36 de varfuri dificile care poti si traversate pe 2 sau 4 roti.

Din fericire, exista o multime de varietati pentru a mentine pasagerii fericiti, pe masura ce drumul se indreapta printr-un peisaj in continua schimbare de dealuri inflorite sau pline de pin, peisaje stancoase, stanci verzi, pajisti verzi, lacuri si ghetari.

Un loc de vizitat pe traseu include muzeul Alpine Nature Show, care evidentiaza ecosistemele naturale ale zonei.

2. Circuitul Cheile Verdon, Franta

Provence este cea mai seducatoare regiune a Frantei - si iata un impuls pentru a o experimenta la maxim. Din abundenta senzuala a unuia dintre micile orase din sud, ajunge prin maretia naturala a Alpilor.

Calatoria te duce la inceput catre sate precum Tourtour, cocotate in sus pe stanci. Cu stradute boltite si metereze, acestea dau o relatare emotionanta a trecutului lor.

Apoi veti fi intampinati de cheile Verdon, versiunea europeana a Marelui Canyon.

Acest loc este cu adevarat magic. Traseul urmeaza sa te intampune cu Lacul Sainte-Croix, Abonia Thoronet, a carei maiestrie austera va spune mai mult decat puteti dori sa stiti despre puterea credintei.

3. Trollstigen, Norvegia

Cascade dramatice, 11 viraje stranse de varf de par, vederi impresionante asupra muntilor, inclinari verticale abrupte si straluciri uimitoare ale traseului de rasucire care se desfasoara in fata ochilor tai sunt ceea ce atrage calatorii care cauta emotii pe ruta Trollstigen din regiunea Rauma din Norvegia.

Troll's Path in limba engleza, drumul montan este impanzit cu zone belvedere care ofera oportunitati fotografice nelimitate - sau doar sansa de a privi maretia muntilor, pe care soferii traverseaza.

Unele dintre cele mai bune privelisti se face de pe platoul de 2.300 de metri, unde exista o parcare. Bucuria de a conduce insusi drumul ingust, adesea captusit cu siruri de pietre zimtate, este ceea ce atrage multi turisti.

Pe langa popularitatea traseului foarte mare, acesta ofera sentimentul puternic de izolare intr-un peisaj vast care face ca acest traseu sa se simta special. Asta si adrenalina se grabesc sa negocieze rasucirile si intoarcerile traseului rutier.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer