WSJ: Google Glass 2 va avea procesor Intel si baterie mai buna

de Radu Eftimie | 1 decembrie 2014

Google a decis sa inlocuiasca chipset-urile produse de Texas Instruments, ce doteaza Google Glass, cu procesoare produse de Intel, odata cu lansarea celei de-a doua generatii a ochelarilor inteligenti, asteptata pe piata anul viitor, scrie The Wall Street Journal (WSJ), care citeaza surse apropiate companiei americane.

Prima generatie a ochelarilor inteligenti Google a fost prezentata oficial in urma cu doi ani si a generat multe controverse si polemici. A doua generatie a device-ului wearable de la Google, mai scrie WSJ, va avea un target clar, care elimina problemele date de posibila incalcare a dreptului la intimitate: va fi dedicat segmentului medical, dar si profesionistilor din domenii precum constructii sau auto. Parteneriatul dintre Google si Intel ar putea fi decisiv pentru producatorul de chipset-uri, cel putin din punct de vedere al viitorului Intel pe piata wearables.

In acest moment, colaborarea reprezinta un "semnal pozitiv" pentru industria de profil si investitori, nu doar pentru Google Glass, in opinia lui Kevin Spain, analist si partener in cadrul fondului de investitii Emergence Capital Partners.

Gigantul Google lucreaza deja cu mai multi parteneri, printre care Augmedix Inc si APX Labs LLC, in cadrul programului Glass at Work, pentru dezvoltarea de software dedicat industriilor amintite, ceea ce confirma faptul ca Glass va targeta segmente profesionale de utilizatori. Acest lucru nu inseamna, totusi, ca ochelarii inteligenti vor fi folositi exclusiv in industrie, ci ca Google s-ar putea concentra, alaturi de Intel, inclusiv pe promovarea produsului in medii profesionale.

Clar este ca a doua generatie a Google Glass va ajunga la utilizatori, profesionisti sau end-useri, in mai multe versiuni, cel putin din punct de vedere al software-ului. Si la fel de sigur este ca Google Glass 2 va oferi o autonomie de lucru mai mare decat prima generatie, dupa cum declara si Eric Johnsen, VP al APX Labs.

Va reamintim ca Intel si-a facut recent intrarea oficiala pe piata wearables, odata cu lansarea bratarii inteligente MICA.

Prima generatie a Google Glass (Explorer Edition) poate fi pre-comanadata si in Romania, prin intermediul QuickMobile, la un pret care porneste de la 6.999 lei. Vedeti detalii AICI.

Sursa: WSJ

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: google glass google glass 2 intel google glass pret google glass comanda google glass
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google