Videointerfoanele, upgrade-ul natural al interfoanelor

11 martie 2015

De mai bine de 20 de ani, interfoanele au inceput sa isi faca aparitia in cartierele de locuinte si sa devina extrem de apreciate datorita numeroaselor beneficii pe care le ofera. Astazi, cu greu gasesti un bloc de locuinte care sa nu fie echipat cu un interfon, ceea ce inseamna ca traim intr-o lume ceva mai sigura decat in urma cu cateva decenii.

Tehnologia evolueaza rapid, motiv pentru care astazi, locul interfoanelor este luat incet, incet de videointerfoane.

Ce beneficii ofera videointerfoanele?

Acest modul de securitate ofera beneficii uriase, protejand bunurile, oferind siguranta pentru copii si batrani si ajutandu-te sa scapi de un stres in plus. Iata o serie de beneficii si cateva motive pentru care un videointerfon este o idee excelenta:

 • Nimeni nu poate intra neinvitat in blocul sau in locuinta ta. Dotarea cu un videointerfon te asigura de faptul ca toti cei care intra in cladirea protejata sunt persoane de incredere;

 • Poti sa vezi orice persoana care incearca sa intre. Faptul ca vezi este un plus de siguranta, mai ales atunci cand cei care deschid sunt copii mici. In cazul unui interfon, acestia pot fi pacaliti de persoane care se dau drept o cunostinta. In cazul unui videointerfon, acest lucru este mult mai dificil de realizat.

 • Obtii confort. Confortul este cel pe care il urmareste toata lumea, iar un videointefon iti ofera un confort maxim prin faptul ca te scapa de stres.

 • Ofera o supraveghere video de calitate, in timp real. Videointerfoanele pot juca doua roluri in acelasi timp. Pe langa element de siguranta, acestea pot fi si o solutie pentru supravegherea video a intrarii in casa sau in scara blocului.

Care sunt caracteristicile videointerfoanelor?

Videointerfoanele pot avea o multime de caracteristici, pe care trebuie sa le alegi in functie de necesitatea pe care o ai:

 • Videointerfoane color. Sunt videointerfoane care ofera detalii foarte bune despre tot ceea ce se intampla in fata intrarii. Sunt ideale pentru cei care vor un control total asupra tuturor celor ce intra in spatiul pe care il supraveghezi.

 • Videointerfoane de exterior. Sunt videofane destinate spatiilor externe, rezistente la intemperii si la alti factori externi.

 • Videointerfoane de interior. Sunt videointerfoane care pun un accent mult mai puternic pe calitatea imaginii decat pe calitatea materialelor din care sunt construite.

 • Videointerfoane wireless. Sunt videointerfoane fara fir, ideale pentru locurile unde nu se doreste cablarea. Comunicarea video si audio se face wireless iar instalarea acestor tipuri de videointerfoane este extrem de simpla.

 • Videointerfoane analogice. Sunt videointerfoane clasice, conectate la sursa prin intermediul cablurilor;

 • Videointerfoane IP. Sunt videointerfoane care se pot conecta cu usurinta la internet, in asa fel incat sa poti sa le urmaresti inclusiv de la distanta.

De ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi un videointerfon?

Cum diversitatea este foarte mare, trebuie sa tii cont de mai multe detalii pentru a lua cea mai buna decizie.

 • Videointerfonul trebuie sa fie insotit de acces control, in asa fel incat proprietarul sa poata permite accesul direct de acasa;

 • Achizitia trebuie sa se faca de la o companie care poate sa ofere inclusiv instalarea, montarea si configurarea dispozitivului de securitate. De asemenea, compania de unde achizitionezi videointerfonul trebuie sa ofere suport post achizitie;

 • Videointerfonul trebuie sa ofere imagini cat mai clare. Este esential ca imaginile oferite sa fie cat se poate de clare, in asa fel incat sa poti distinge fata celui care vrea sa intre in cladire, dar si alte detalii din jur.

Alegerea unui videointerfon este, asadar, o decizie inteleapta care iti ofera o multime de beneficii. Cu siguranta, in cativa ani, majoritatea blocurilor de locuinte vor fi dotate cu videointerfoane, sau, cine stie, cu interfoane care proiecteaza imagini 3D sau alte inventii ce urmeaza a ne fi dezvaluite.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: interfoane video videointerfon
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google