Vicepresedintele Android, Hugo Barra, a parasit compania in favoarea Xiaomi

de Radu Eftimie | 29 august 2013

Xiaomi este unul dintre producatorii chinezi de smartphone-uri cu o evolutie excelenta in ultimul an. Confirmarea acestei evolutii vine si prin cooptarea in echipa manageriala a companiei a ex-vicepresedintelui Android, Hugo Barra.

In octombrie 2012, Xiaomi era caracterizata drept un start-up promitator si se afla abia la al doilea smartphone produs. Dupa cum scriam in acel moment, compania se remarca insa printr-o strategie inedita de marketing, care se pare ca a dat si roade. Xiaomi a mizat pe un concept simplu: cel mai bun telefon la cel mai mic pret, cu promovare fara costuri. Angajatii companiei comunica direct cu utilizatorii prin social media si forumuri si le incorporeaza ideile in produsele lor, care sunt vandute apoi doar in magazine online.

Venirea lui Hugo Barra la Xiaomi ar putea garanta consolidarea companiei chineze, prin popularizarea brandului. De altfel, alaturarea fostului VP al Android echipei Xiaomi marcheaza si cresterea eforturilor de promovare pentru noua tableta a companiei, Xiaomi MiPad, despre care am scris recent.

De retinut este faptul ca produsele Xiaomi au reusit, cel putin in testele benchmark, sa "bata" smartphone-uri precum Samsung Galaxy S4, desi pretul device-urilor chinezesti este cu cel putin o treime mai mic.

Plecarea lui Barra de la Google a fost confirmata de companie.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: hugo barra android hugo barra xiaomi telefoane xiaomi tableta mipod xiaomi
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google