Vezi primele imagini capturate de roverul Curiosity de pe Marte

de Liviu Petrescu | 6 august 2012

Aterizat in siguranta pe suprafata planetei Marte, roverul Curiosity si-a inceput misiunea de cercetare. Vezi primele imagini capturate de roverul Curiosity pe Marte.

Cu o greutate de 900 kg si folosind energie atomica, roverul Curiosity va continua sa ofere imagini si date pretioase pentru cercetatorii de pe Pamant in urmatorii doi ani, iar informatiile colectate in timpul aterizarii vor fi utile pentru urmatoarele misiuni pe Marte, ce ar putea avea un echipaj uman, scrie DailyMail.

Vezi primele imagini capturate de roverul Curiosity de pe Marte

Roverul Curiosity a ajuns pe suprafata planetei Marte aproape de ecuatorul planetei, unde exista minerale ce puteau fi formate doar in prezenta apei.

Vezi primele imagini capturate de roverul Curiosity de pe Marte

Primele poze realizate pe Marte de misiunea NASA vizeaza insa doar umbra roverului si au sosit pe pamant alb-negru, la rezolutie de 256x256px.Vezi primele imagini capturate de roverul Curiosity de pe Marte

Daca ai ratat evenimentul in direct, urmareste cele "7 minute de teroare" traite de echipa NASA in asteptarea vestii ca aterizarea a intampinat succesul asteptat, urmate de un moment de fericire pentru intreaga echipa.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: nasa rover curiosity nasa aterizare marte imagini nasa marte
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google