Vezi cinci roboti construiti din materiale banale (Video - Foto)

de Daniela Ganciu | 22 august 2012

Cercetarea in robotica implica adesea costuri mari, tehnologie avansata si materiale complexe, de ultima generatie. In prezent, o mare parte din cercetarea din acest domeniu se face mult mai ieftin, folosindu-se materiale banale care se gasesc in orice casa obisnuita. Prototipurile simple si necostisitoare realizate din acestea ofera cercetatorilor posibilitatea de a le adapta si integra in modele sau masinarii high-tech. O parte a inginerilor si constructorilor prefera sa pastreze roboteii low-tech chiar in aceasta forma si sa devina recunoscuti pentru asta.

Wired prezinta 5 roboti construiti din materiale banale, precum carton, lemn sau jante de bicicleta!

1. The Coffee Balloon Gripper

Majoritatea robotilor de tip cleste arata ca niste maini, insa robotelul creat de Universitatea Cornell, in colaborare cu cea din Chicago si Corporatia iRobot, este diferit. Are in varf un balon din latex umplut cu cafea macinata.

Robotelul cleste reuseste sa prinda diverse obiecte din jur folosindu-se de sistemul de vacuum (vid), activat prin tragerea aerului. Atunci cand clestele este pus pe un obiect si se trage aerul printr-un pai, sistemul de vacuum porneste, se absoarbe tot aerul din saculet, iar balonul cu cafea macinata incepe sa se plieze si sa stranga obiectul, prinzandu-l astfel pentru a putea fi ridicat. Pentru a lasa jos obiectul, se opreste functia de vacuum, moment in care aerul patrunde iar in balon si elibereaza astfel obiectul.


Citeste in continuare 1 2 3 4 5
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: robotica proiecte roboti materiale simple roboti materiale reciclabile
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google