Uber face primul pas in Romania: etapa pilot a platformei, lansata in Bucuresti (Tarife)

de Redactia Hit | 25 februarie 2015

Uber a anuntat astazi lansarea in Romania (Bucuresti) a platformei sale UberX, prin demararea etapei pilot de ridesharing. Vestea nu este cea mai buna pentru taximetristi si firmele de profil, dar urmeaza sa vedem care va fi evolutia serviciului, respectiv cati soferi vor dori sa se inregistreze pe Uber si cati utilizatori vor folosi aplicatia in defavoarea alternativelor de transport existente.

Serviciul Uber nu are nevoie de prea multe prezentari: platforma conecteaza in timp real soferii cu pasagerii prin intermediul unei aplicatii disponibile pe smartphones (iOS si Android), oferindu-le posibilitatea sa imparta costurile calatoriei.

"Suntem foarte entuziasmati sa lansam o varianta pilot a platformei uberX in Bucuresti. uberX le va oferi locuitorilor din Bucuresti un mod mai simplu, accesibil si flexibil de a se deplasa in siguranta prin oras (...) Obiectivul uberX este sa contribuie la imbunatatirea mobilitatii locuitorilor din Bucuresti, oferindu-le posibilitatea sa calatoreasca cu masini personale care, altfel, nu ar fi utilizate la adevarata lor capacitate. Mai exact, noi ne propunem sa utilizam mai bine masinile aflate deja in circulatie, ajutand la reducerea frecventei ambuteiajelor in oras si a presiunii asupra infrastructurii de transport", declara Rob Khazzam, International Launcher si reprezentant Uber.

Cum functineaza Uber?

Utilizatorii instaleaza aplicatia Uber pentru iOS sau Android, isi fac un cont si inregistreaza un card bancar. In aplicatie se selecteaza locul de pornire, iar userul poate vedea traseul masinii disponible pentru ridesharing. Avantajul Uber este ca, la destinatie, costul calculat in functie de traseul efectuat, este impartit intre pasageri, iar plata se face automat. Desigur, nu se pune problema de bacsis, dupa cum spun cei de la Uber.

Vedeti mai multe detalii despre UBER pe blogul dedicat

Tarife UBER:

Alte exemple de oferte:

  • Aeroportul Henri Coanda – Piata Universitatii: 40 lei
  • Centru Vechi – Drumul Taberei: 18 lei
  • Calea Floreasca – Gara de Nord: 11 lei
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: uber bucuresti uber aplicatie romania uber tarife lansare uber romania
spacer
Opiniile cititorilor
spacer