Trei ardeleni uimesc Google si Facebook: Te conectam la Internet, fara date mobile

8 mai 2015

Una dintre cele mai stringente (si interesante) probleme cu care se confrunta industria tehnologica este aceea a conectarii cat mai multor oameni la Internet. Facebook si Google considera ca dronele aeriane pot rezolva aceasta problema, insa trei romani din Ardeal au gasit o alta solutie – una care a impresionat gigantii americani, scrie Wall-street.ro

Daca Facebook si Google vor sa investeasca sute de milioane de dolari pe roboti zburatori, IT-istii clujeni Vlad si Radu Iuhas, alaturi de Sebastian Presecan, au prezentat pe scena TechCrunch Disrupt din New York o solutie extrem de ieftina si inedita – Pangea Communications.

(Foto: techCrunch)

Pangea ofera o solutie de conectare a celor aproximativ 4 miliarde de oameni care inca nu au acces la Internet prin trimiterea de date prin infrastructura folosita pentru voce, scrie TechCrunch.

"Vreau sa va ganditi la cei 4 miliarde de oameni care nu au acces la tehnologia pe care voi o folositi. Nu pot intra pe Facebook sau Twitter sau nicio alta aplicatie care ar putea sa le imbunatateasca viata. Asta pentru ca nu sunt conectati la internet. In 2015, majoritatea oamenilor, doua treimi din populatie, nu au acces la internet, la continut online. Asta se intampla din doua motive principale: infrastructura slaba sau costuri mari", a explicat Vlad Iuhas.

Acesta a precizat ca, de exemplu, in Africa, un continent cu peste 1 miliard de oameni, are o acoperire de trafic de date doar 8%. Mai mult, potrivit acestuia, costurile sunt atat de mari incat foarte putini oameni isi permit sa aiba acces la internet. Clujeanul a dat exemplele Google si Facebook, care incearca, prin diferite proiecte, sa mareasca acoperirea, insa dureaza foarte mult si costa la fel.

Citeste mai mult despre "Cei trei ardeleni care au uimit Google si Facebook: Te conectam la Internet, fara date mobile" pe Wall-Street.ro

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: romani techcrunch disrupt pangea communications internet fara date mobile
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google