Totul despre noul iOS 7. A pus Apple inovatia in stand by?

de Liviu Petrescu | 11 iunie 2013

Dupa ce a mentinut aceeasi interfata grafica din 2007, iOS se afla in momentul in care este nevoie de o mare schimbare. S-a intamplat si vine sub forma iOS 7 cu un design nou si functionalitate imbunatatita. Sistemul de operare nu are insa revolutionar, este mai degraba inspirat de webOS si Windows Phone in viziunea criticilor.

Apple renunta la designul vechi al sistemului de operare, in favoarea unuia mai "plat", in care icoanele nu mai au aceleasi elemente vizuale ce indica adancimea. Disponibil deja in varianta beta pentru dezvoltatorii de aplicatii, iOS 7 soseste in varianta finala abia in toamna, probabil odata cu un nou iPhone.

Totul despre noul iOS 7. A incetat Apple sa inoveze?

Cu icon-urile simplificate ce par inspirate de Windows Phone si un sistem de multitasking aproape identic cu cel webOS, noul iOS 7 ofera si un look nou si o functionalitate mai complexa.

La prima vedere, cele mai importante noutati sunt icon-urile, insotite de wallpaper-uri speciale, care isi modifica aspectul atunci cand smartphone-ul este inclinat. Optiunea "Slide to Unlock" include acum si un nou gest: utilizatorul poate aduce notificarile pe ecranul gadgeturilor si cu un gest de jos in sus. iOS include si o alta functie asteptata de mult: update-ul automat al aplicatiilor.

Totul despre noul iOS 7. A incetat Apple sa inoveze?

Sistemul de notificari include cateva imbunatatiri, dar cea mai laudata noutate adusa de iOS 7 este un Control Center, care ofera in sfarsit acces rapid la setari "ingropate" pana acum in meniu, inclusiv conectivitatea Wi-fi, luminozitate si acces la AirPlane Mode. Ambele sisteme noi de control fi accesate si din Lock Screen.

Pentru a tine pasul cu concurenta, Apple a inclus in iOS si un sistem de multitasking in care utilizatorul poate naviga mai usor intre diferitele ecran active, similar cu sistemul din Windows Phone.

Exista cateva modificari importante si in Safari, de la unificarea celor doua bare (cautare si URL) si mai multa flexibilitatea in ceea ce priveste filele.

Din primele impresii, interfata grafica este mai putin omogena decat stilul cu care iOS si-a obisnuit utilizatorii pana acum, dar Apple mai are timp sa perfectioneze unele mici detalii pana la lansarea oficiala a sistemului de operare. Impresia generala este insa ca odata cu iOS 7, Apple nu inoveaza, pur si simplu incearca sa nu ramana in urma concurentei.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: apple wwdc 2013 apple ios 7 noutati ios 7
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google