Top orase de vizitat in vara

de Redactie Hit.ro | 17 martie 2020

Travel

Chiar daca toata Europa se afla intr-o stare de criza datorita Coronavirus, va invit sa cititi in acest articol despre topul celor mai vizitate orase din Europa. Fiecare din noi visam sa vina vara si sa putem descoperi noi culturi, oameni, locuri.

Barcelona

Cand vizitati acest mare oras, cel putin trebuie sa vedeti una dintre marile capodopere ale GAUDI: SAGRADA FAMILIA, CASA BATLLÓ sau PARC GÜELL. Dar fanii fotbalului vor merge direct sa viziteze CAMP NOU sau sa asiste la un meci de fotbal. Altii vor prefera sa se plimbe prin cartierele istorice ale orasului. Pentru familiile cu copii, sunt preferate ZOO, POBLE ESPANYOL sau AQUARIUM.

Pentru un weekend sau un sejur mai lung, selectia noastra populara a celor mai bune tururi de facut singure sau in grup, cu autobuzul, pe jos sau cu bicicleta .. Un alt mod de a vizita! In orice caz va recomandam sa utilizati harta Barcelona pentru a va putea orienta mai usor si rapid intr-un asemenea oras.

Cu ajutorul hartii sunteti la curent cu cele mai recente locuri despre care vorbim in oras. Ce este de neratat: magazine, baruri, restaurante ... si gasiti mai multe informatii in ghidul nostru: Unde sa mancati in BARCELONA?

Istanbul

Acest loc de intalnire magic al Estului si Vestului are mai multe atractii de top decat oricare alt oras.

Top activitati in Istanbul

  • Tururi alternative in oras; tururi de fotografie in grupuri mici care ofera o multitudine de contexte istorice si culturale.
  • Culorile culinare plimbari culinare in multe cartiere ale orasului, conduse de alimente pasionate.
  • Plimbari, conduse de oameni de istorie cunoscuti.
  • Urban Adventures, o gama larga de tururi culturale si turistice.

Obiective turistice de neratat

In Hagia Sophia, imensa cupola care incununa aceasta biserica transformata in moschee si muzeu totodata, a fost un miracol arhitectural la vremea sa, desi a fost nevoie de multe incercari si erori pentru a ajunge la acel punct: s-a prabusit de doua ori!

Moscheea Sultanului Ahmed, cunoscuta in mod obisnuit si ca Moscheea Albastra, faiantele fine ale Iznik care impodobesc aceasta structura magnifica pot face sa para mai bland decat este de fapt!

Gloriosul Palat Dolmabahçe domina tarmul european al Bosforului, unde a servit ca centru administrativ-cheie in zilele pe moarte ale Imperiului Otoman. Toate aceste destinatii si multe altele le puteti identifica rapid pe harta Istanbul. Astfel va puteti planui ziua mai eficient.

Viena

Peisajele stradale baroce si palatele imperiale au pus in scena capodoperele artistice si muzicale din Viena, alaturi de cultura cafenelei sale.

Top activitati in Viena

  • Plimbare, ciclism, inot, plimbarea cu barca sau windsurf pe aceasta insula de Dunare.
  • Wienerwald Tiptoe va puteti plimba cu bicicleta montana pe aceste dealuri impădurite.
  • Therme Wien: te poti bucura de cascadele si bazinele asemanatoare unei grote cu apa termala.
  • Wiener Eislaufverein, cel mai mare patinoar in aer liber din lume.
  • Prater, parcul vienezilor cel mai iubit.

Wienerwald la vest este incrucisat cu trasee de drumetie si ciclism, in timp ce Dunarea, Donauinsel si Lobau spre est ofera canotaj, inot, ciclism si patinaj in linie. Exista peste 1200 km de trasee pentru biciclete, iar orasul este plin de parcuri, unele mari (Prater), altele mici (Stadtpark). Pentru a va planifica ziua rapid si usor, fara a rata obiective turistice importante consultati harta Viena.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer