Top gadgeturi pe care le poti face cadou bunicilor

de Redactie Hit.ro | 12 octombrie 2021

bunici cu telefon

„Bunicii sunt oameni cu argint in par si aur in inima”, spune un citat anonim. De la ei ascultam povesti si invatam ce este rabdarea si cum sa devenim oameni mai buni. Chiar dacă, uneori, îi vedem destul de rar, bunicii ne așteaptă întotdeauna cu brațele deschise și mâncarea preferată în farfurie. 

Am pregătit pentru tine câteva sugestii de gadget-uri pe care le poți face cadou bunicilor tăi. Acestea îi vor ajuta să realizeze mai ușor unele sarcini și, bineînțeles, îi vor ține mai aproape de copii și nepoți.

Smartphone

Smartphone-urile reprezintă cadoul ideal pentru bunici. Pe lângă faptul că îi vor ajuta să comunice mai ușor cu familia, telefoanele mobile moderne au o caracteristică importantă pentru seniori: posibilitatea de efectuare a apelurilor video. Chiar dacă ei sunt în cuibușorul lor de la țară, iar tu ești departe de ei, veți putea să vă vedeți ori de câte ori vă cuprinde dorul. În plus, bunicii tăi au posibilitatea să citească ultimele știri, să asculte muzica preferată și, de ce nu, să facă fotografii pe care să le împărtășească familiei. Există o mulțime de modele de telefoane mobile ce au caracteristici ideale pentru seniori. De la ecran mare și putere de procesare mare, până la rezistență la șocuri și capacitate mare a bateriei. Zoom by Vodafone oferă câteva sugestii de telefoane mobile pentru seniori pe blog.

Tabletă

Ca și telefonul mobil, tableta îi va ajuta pe bunicii tăi să efectueze apeluri video, atunci când vor să te vadă. În plus, datorită ecranului generos, aceștia vor putea să citească mai ușor ultimele știri sau să vizioneze filmulețe pe Youtube. Desigur, tableta este gadgetul perfect pentru entertainment, astfel, seniorii se vor putea distra jucându-se și, de ce nu, urmărind filmele preferate.

Aspirator inteligent

Un aspirator inteligent îi va ajuta pe bunicii tăi să-și îngrijească locuința. Chiar dacă pare complicat, un astfel de aspirator se configurează ușor, putând fi lăsat să-și facă treaba. Acesta funcționează independent, aspiră praful și firimiturile, iar dacă are funcția de spălare inclusă, suprafețele vor fi curățate impecabil. În plus, se poate încărca singur și poate anunța ori de câte ori are nevoie de atenție din partea unui om. Cu un aspirator inteligent, bunicii tăi vor avea o casă curată, fără a implica un efort din partea lor.

Becuri cu senzor de mișcare

În cazul persoanelor în vârstă există riscul de accidentare pe timpul nopții, în drumul spre baie sau bucătărie. Becurile cu senzor de mișcare îi vor ajuta pe bunici să se miște mai ușor prin casă după lăsarea serii, deoarece acestea se aprind automat atunci când cineva trece la câțiva metri de ele, luminând încăperea. Lumina rămâne aprinsă doar o perioadă de timp, economisind astfel energie electrică.

Tensiometru digital inteligent

Tensiometrul este un instrument necesar în orice casă în care locuiesc persoane în vârstă. Cu ajutorul lui, bătrânii își pot măsura tensiunea arterială, având posibilitatea de detecta o afecțiune cardiovasculară din timp. Un tensiometru digital inteligent oferă mai mult de atât. Pe lângă măsurarea tensiunii arteriale, bunicii tăi își pot face, din confortul casei, o electrocardiogramă - investigație necesară în depistarea unor afecțiuni ale inimii, cum ar fi insuficiența cardiacă. În plus, aceștia își pot salva măsurătorile cu ajutorul unei aplicații pentru telefonul mobil și, de ce nu, împărtăși rezultatele cu medicul de familie.

Chiar și seniorii pot fi în pas cu tehnologia. Sperăm ca aceste sugestii să te inspire în alegerea următorului cadou pentru bunicii tăi.

Sursa foto: freepik.com

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google