Top 5 mituri - astazi, despre telefoanele mobile

de Ana-Maria Dragota | 6 martie 2013

Telefoanele mobile si mai nou smartphone-urile fac parte din viata tuturor. Si, cum interesul pentru gadeturile de acest tip a crescut exponential, si zvonurile legate de smartphone-uri sau serviciile aferente s-au inmultit. Iata o lista cu cele mai vehiculate mituri despre telefoane mobile si smartphone-uri.

Mit1 - Contractul de abonament ramane neschimbat!

Daca veti citi cu atentie contractul inainte de a-l semna, veti vedea ca orice companie de telecomunicatii isi rezerva dreptul de a modifica anumiti termeni si conditii din contract. Totusi modificarea contractului impune o notificare.

Mit 2 - Asigurarea telefonului mobil isi merita banii!

Este adevarat ca cele mai multe telefoane mobile au preturi destul de piperate si ca vreti sa va asigurati ca orice s-ar intampla, va veti vei bucura de smartphone-ul achizitionat.

Totusi, daca veti citi contractul de asigurare, veti observa ca furnizorul nu se obliga sa plateasca telefonul indiferent de ce se intampla cu acesta.

Mai exact, este foarte posibil sa platiti o suma mare de bani, iar in cazul in care telefonul este deteriorat, compania de telefonie mobila sa va considere vinovat de acest lucru si sa nu va despagubeasca.

Mit 3- Deblocarea telefonului este ilegala!

Deblocarea telefoanelor este perfect legata in Romania si puteti face acest lucru chiar in cadrul companiei de telefonie de la care ati achizitionat produsul. Este adevarat ca in termen de 12 -24 de luni de la achizitonarea telefonului trebuie sa platiti o taxa de deblocare de aproximativ 50 de euro.

Dupa expirarea perioadei contractuale, deblocarea se poate face la un service al companiei sau prin introducerea unui cod furnizat in schimbul sumei de 10 euro.

Mit 4 - Aveti nevoie de un smartphone!

Cu toate ca smartphone-urile sunt foarte promovate in aceasta perioada, este foarte posibil sa nu aveti nevoie de un astfel de gadget. In mod clar, daca sunteti dependent de contul de e-mail si de anumite aplicatii, smartphone-ul este esential. Insa daca folositi telefonul mobil doar pentru functia lui de baza, puteti opta pentru un telefon obisnuit.

Mit 5 - Specificatii puternice = un telefon mai bun

Daca un telefon are un procesor quad-core si o camera de 12 MP, nu inseamna ca este vorba de un telefon perfect. Un smartphone foarte bun inseamna un device care ofera pe langa performante (de pe hartie) si o utilizare cat se poate de confortabila, inclusiv un meniu pentru accesarea functiilor principale cat mai ergonomic. Chiar daca rezultatele testelor benchmark arata ca aveti cel mai tare smartphone din parcare, s-ar putea ca in viata reala device-ul vostru sa nu fie chiar atat de performant. Asa ca, mare atentie la specificatii si, mai ales, cititi cat mai multe review-uri inainte de alege ce cumparati!

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: smartphone telefon mobil telefoane mobile
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google