Tips: Cele mai uzuale pacaleli de 1 aprilie pentru PC-uri

de Vlad Matei | 1 aprilie 2010

Cititorii obisnuit ai site-ului nostru stiu ca adoram sa facem liste cu tips & tricks-uri pentru orice provocare legata de computere. Tocmai de aceea am asteptat cu un oarecare interes ziua de 1 aprilie pentru a va impartasi o serie de farse pe care le puteti face folosindu-va de calculatoare. Multe dintre ele au fost “testate” de membrii redactiei si va putem spune ca au fost cat se poate de reusite.

Schimba tastatura si mouse-ul colegului

Una dintre farsele simple dar cu efect maxim este aceea a schimbarii cablurilor de la tastatura si de la mouse intre doua PC-uri apropiate. Daca lucrati intr-un birou lipit de al colegului cum se obisnuieste in multe companii autohtone atunci e bine ca de 1 aprilie sa profitati de aceasta “apropiere”. Mai exact, deconectati si schimbati cablurile de la tastatura si de la mouse cu cele de la computerul dvs. Astfel, cand colegul va incerca sa scrie ceva sau sa lanseze o aplicatie va avea surpriza sa descopere ca PC-ul propriu reactioneaza dupa cum “il taie capul” (pe el sau pe dvs. care ii imitati actiunile de la PC-ul dvs).

Confuzie in tastare

O alta gluma reusita poate fi aceea in care schimbati layout-ul tastaturii pentru modul “Devorak”. Acest tip de layout al tastaturii este ideal pentru cei care nu pot tasta decat cu o mana sau cu un deget iar singurele taste asemanatoare cu layout-ul clasic este faptul ca doar tastele A si M sunt identice. Pentru a afla cum puteti face modificarea layout-ului tastaturii faceti click pe acest link.

Inlocuieste tastele

Daca colegul sau partenerul nu poate tasta “in orb” atunci una dintre farsele care pot crea confuzie foarte mare este cea in care schimbati (cu mare grija) taste intre ele. Aceasta actiune poate duce la o stare de confuzie foarte amuzanta si este usor de realizat daca aveti un minim de cunostinte.

Butoanele mouse-ului au innebunit

O alta farsa amuzanta poate fi aceeia in care modificati functiile butoanelor mouse-ului inversandu-le intre ele. Astfel, modificati din Control Panel functiile celor doua butoane si colegul va avea cateva cuvinte dureroase de spus mouseului cand isi va calca pe degete pentru a duce la indeplinire functii normale.

Mouse-ul nebun

Aceasta idee este foarte buna pentru o farsa facuta unui coleg de munca. Introdu un alt mouse in calculatorul colegului, intr-un port USB disponibil si, in timp ce acesta munceste, misca-l din cand in cand.

Monitor stricat

Daca vrei sa pacalesti seful si sa te faci de o zi libera chiar de 1 aprilie atunci e timpul sa treci la actiuni ceva mai radicale. La majoritatea monitoarelor daca scoateti din setari  luminozitatea si contrastul acesta “pica” definitiv. Va ia mai putin de un minut sa va faceti cu o zi de vacanta nesperata.

Mouse “mort”

Lipeste o bucatica de hartie pe spatele unui mouse, chiar in dreptul ochiului electronic sau in dreptul bilei, astfel incat acesta sa nu mai aiba contact cu mousepad-ul.

Text invizibil

Schimbati culoarea fontului de pe PC-ul victimei dvs. in culoarea alb. Astfel, orice scrie acesta va parea sa fie invizibil.

Inceput de zi jenanta

In fine, mai poti face o gluma ceva mai urata prin simpla schimbare a sunetului de lansare a computerului victimei cu ceva jenant sau amuzant. Astfel, toata lumea din birou se va putea amuza pe seama acestei glume in detrimentul colegului.

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer