Tehnologia in sistemul de invatamant

de Redactie Hit.ro | 29 mai 2017

Inca de la o varsta frageda suntem nevoiti sa sustinem o multime de examene. Insa, in ciuda acestui fapt, crestem cu ele, ne obisnuim cu ele, ne resemnam cu gandul ca, mai devreme sau mai tarziu, trebuie sa trecem si noi prin ele, nu avem de ales. In majoritatea din cazuri, aceste examene fac viata de elev sau de student mai stresanta.

 

Deoarece ne aflam intr-o era dominata de tehnologie si viteza, tehnologia este cea care ne face viata mai usoara, ne simplifica anumite sarcini. Suntem foarte legati de tehnologie, exista oameni care nu ar putea trai fara ea. Ne folosim de tehnologie atat acasa cat si la scoala sau la facultate.  Cu totii avem gadgeturi care ne ajuta sa ne relaxam, sa comunicam si nu numai. Acestea reprezinta progrese tehnologice menite sa se usureze viata, sa ne ofere o serie de avantaje. Nu sunt multe articolele in care se discuta si despre afectiunile medicale care pot aparea in cazul in care sunt folosite diverse metode de copiere cum ar fi castile de copiat care se pun direct pe timpan, ele nu sunt prevazute cu fire, au o dimensiune foarte redusa iar efectiv intra in contact direct cu timpanul. Pentru scoaterea lor se foloseste un magnet, dar au fost numeroase cazuri in care cei care au folosit o astfel de casca de copiat la bac si care era pusa pe timpan, nu au mai putut sa o scoata si a fost nevoie sa apeleze la ajutorul medicului. Numerosi ORL-isti sau medici de garda de la serviciile de urgenta s-au confrutat de-a lungul timpului cu astfel de situatii in care tinerii efectiv isi pun sanatatea in pericol.

 

Tehnologia isi face din ce in ce mai simtita prezenta si in randul examenelor, de la camerele de supravegheat instalate in salile de examen la castile de copiat folosite de unii elevi pentru a trece cu bine peste aceste examene. Exista actualmente pe piata numeroase modele de casti de copiat moderne si extrem de usor de folosit, extrem de greu de detectat, dotate cu sistemul Bluetooth si fara fire aplicate pe corp. Din ce in ce mai multi elevi si studenti apeleaza la aceste metode de copiat, fie din comoditate, fie din cauza ca nu au reusit sa se pregateasca. Sistemele vechi de copiat (scrisul in palma, fituica) au fost de mult date uitarii si inlocuite cu sisteme mult mai eficiente si moderne.

 

Castile de copiat sunt astfel concepute incat sa poata intretine o convorbire discreta intre doua persoane, fara sa fie detectate. Un sistem de copiat complet poate sa contina un stick, un colier cu microfon extins sau un telefon Nokia modificat si o microcasca de copiat.

 

 

Aceste sisteme de copiat moderne sunt extrem de greu de detectat, dispun de dimensiuni reduse iar microfonul este ascuns de obicei intr-un nasture. De asemenea, casca care este ascunsa in ureche are dimensiuni reduse si este imposibil de vazut. In ciuda faptului ca exista numeroase metode moderne de copiat, cea mai sigura si mai eficienta metoda de a trece cu bine peste un examen este invatatul. Cei prinsi cu astfel de sisteme asupra lor sunt exclusi din examen, uneori li se interzice participarea pentru o perioada la examene.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer