Tehnologia din spatele unei platforme de jocuri

de Redactie Hit.ro | 7 martie 2017

Apreciate de marea majoritate a utilizatorilor, jocurile au evoluat in acelasi timp cu tehnologia. Aceste forme de divertisment sunt astazi prezente pe orice gadget, inclusiv sub forma de aplicatii usor de instalat. Din momentul in care in jocuri s-au implicat direct si banii utilizatorilor... se poate spune ca joaca a devenit si mai serioasa, demna de masuri de securitate la fel ca in online banking sau alte asemenea platforme ce acceseaza date personale si abordeaza latura financiara.

 

O platforma de jocuri precum cea a celebrului brand PokerStars, prezent si in Romania cu licenta locala completa, este permanent expresia celor mai noi si mai performante tehnologii ale momentului in acest domeniu. Un exemplu este generatorul de numere aleatoare (RNG), un sistem care ofera o succesiune de numere care nu au nicio legatura intre ele. Gaming Laboratories International (GLI) a testat si a acreditat aceasta tehnologie folosita de PokerStars - tehnologie ce vizeaza factorului aleator al rezultatelor si aplicatia sa directa - amestecarea pachetului de carti.

Pentru orice utilizator al unei platforme de jocuri, de maxima importanta sunt platile sigure, prin sisteme securizate pentru procesarea cardurilor de debit si credit, precum si protejarea tuturor datelor personale. Pentru ca intreg mediul de joc sa fie unul sigur, exista un sistem complex anti-frauda, care asigura atat partea de fair-play in interesul jucatorilor, cat si securitatea generala a platformei si evitarea oricaror riscuri cu privire la potentiale tentative de depasire a zonei de divertisment in scop infractional.

"Am dezvoltat cel mai stabil sistem de joc disponibil, capabil sa administreze sute de mii de jucatori si milioane de tranzactii in fiecare zi - siguranta si securitate depline. Folosim cele mai noi tehnologii de criptare pentru a garanta integritatea jocurilor noastre", spun oficialii companiei de jocuri online.

Pentru siguranta la cel mai inalt nivel, din magazinul VIP al PokerStars poate fi cumparat un dispozitiv de securitate RSA, usor de utilizat, care genereaza o parola suplimentara pentru autentificarea in programul de joc. Orice parola este afisata pe ecran doar cateva secunde. Ulterior, o noua parola este generata, iar cea veche expira. Cu autentificare prin doi factori, evident ca securitatea atinge cel mai inalt nivel. Dispozitivul este usor de purtat de jucator oriunde s-ar afla, poate eventual sa fie atasat la un breloc alaturi de chei.

 

Industria jocurilor online este un client important pentru marile companii de software si sprijina indirect cercetarea, prin interesul de a implementa rapid orice tehnologii noi, care cresc siguranta utilizatorilor si care in acelasi timp pot creste performanta jocului, pe masura ce si gadgeturile evolueaza.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer