Steve Wozniak face praf filmul biografic despre Steve Jobs

de Ana-Maria Dragota | 1 februarie 2013

Co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, a criticat aspru povestea care urmeaza sa ajunga pe marile ecrane, referitoare la viata lui Steve Jobs.

Cu toate ca filmul nu a avut inca premiera, Steve Wozniak a reusit sa puna mana pe scenariu si sa traga o concluzie clara: "este o atrocitate, este ingrozitor".

Filmul, care il are ca actor principal pe Ashton Kutcher in rolul lui Steve Jobs, a primit recenzii in avans destul de dure pana acum, insa au fost si persoane care sustin ca productia este una care prezinta faptele exact asa cum au fost.

Unii critici sunt de parere ca Steve Jobs a fost prezentat ca avand o atitudine prea lingusitoare la locul de munca, in timp ce altii considera ca filmul este un omagiu adus co-fondatorului Apple care a decedat in octombrie 2011.

Steve Wozniak subliniaza ca a vazut o scena din film, in care Jobs incearca sa convinga pe cineva sa cumpere un computer, in conditiile in care acest lucru nu s-a intamplat niciodata.

Conform spuselor lui "Woz", povestea a fost prezentata intr-un mod eronat. Acesta a trimis un e-mail catre Gizmodo.com, in care subliniaza ca "Este total eronat... ideea ca societatea va fi schimbata de computere nu a pornit de la Jobs. Ideea lui a fost sa construiasca computere de 20$ si sa le vand cu 40$ (...) El a vazut intotdeauna o modalitate de a face rapid bani cu produsele pe care le realizam".

In cadrul unei intalniri de consiliere cu antreprenori in devenire, Steve Wozniak a facut cateva recomandari: "Crede in tine. Nu trebuie sa castigi o cearta, sa aduci argumente. Nu trebuie sa dovedesti altcuiva ca ai dreptate. Ceea ce important este sa crezi ca ai dreptate si sa simti asta in inima ta. Fii dragut cu oamenii. Nu ii jigni, nu fi nepoliticos. Asta este filozofia mea".

Steve Wozniak este de fapt creierul care a conceput primele computere ale companiei, Apple I si Apple II.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: Steve Wozniak steve jobs film steve jobs wozniaz critica Jobs
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google