Steve Jobs, descris de FBI: de la ipocrit la geniu

de Radu Eftimie | 10 februarie 2012

"O persoana ipocrita", "geniu care a schimbat industria IT", "consumator de droguri", "mincinos", "un om cu un dezvoltat simt moral". Caracterizarile se refera la Steve Jobs, desi pare aproape imposibil ca un singur om sa cumuleze toate aceste trasaturi contradictorii.

Informatiile se gasesc intr-un dosar cu peste 150 de pagini, realizat de FBI despre Steve Jobs, si care a fost publicat de autoritatile americane, la cererea presei din Statele Unite.

Cum s-a ales Jobs cu un dosar atat de gros in arhivele FBI? In 1991, Steve Jobs parea favoritul presedintelui american din acea vreme pentru ocuparea unui post la Casa Alba, mai exact pentru conducerea unei comisii prezidentiale. Acesta a fost si motivul principal pentru care co-fondatorul Apple a fost "investigat" de FBI, Biroul avand rolul de a verifica daca Jobs este cu adevarat potrivit pentru o astfel de pozitie oficiala.

Era Steve Jobs omul pe care presedintele SUA sa se poata baza? Din pacate, din raportul FBI-ul nu reiese o concluzie clara asupra acestui aspect. In raport, care se bazeaza pe informatii stranse de la o serie de persoane care il cunoscusera direct pe Jobs, se afirma atat ca el este un geniu, cat si ca poate fi inselator ca individ.

FBI afirma ca Steve Jobs consumase droguri in tinerete, ca nu isi recunoscuse copilul pe care de altfel l-a fi abandonat pentru o perioada, si ca este atat de obsedat in a-si atinge propriile scopuri incat distorsioneaza adevarul. Pe de alta parte, tot in raportul FBI exista si caracterizari pozitive: o alta cunostinta a lui Steve Jobs afirma despre acesta ca era "un individ cu un puternic simt moral".

Steve Jobs, fondatorul Apple, a murit in toamna anului trecut, la varsta de 56 de ani, din cauza cancerului de care suferea de mai multi ani.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google