Stephen Hawking: "Apocalipsa robotilor va avea loc in maxim o suta de ani"

de Radu Eftimie | 15 mai 2015

Tocmai ce am publicat zilele trecute un articol referitor temerile lui Elon Musk (Tesla, SpaceX) legate de evolutia si scaparea de sub acontrol a Inteligentei Artificiale, iar acum revenim cu un subiect care trateaza aceeasi problema, doar ca de aceasta data promotorul acesteia este celebrul om de stiinta Stephen Hawking.

Stephen Hawking a declarat, in cadrul conferintei Zeitgeist 2015, care s-a desfasurat in Londra, ca Inteligenta Artificiala va evolua indeajuns incat sa concureze cu cea a oamenilor.

"Calculatoare vor depasi oamenii prin evolutia Inteligentei Artificiale in urmatorii o suta de ani. Cand se va intampla acest lucru, trebuie sa ne asiguram ca masinile (calculatoarele) vor avea aceleasi interese cu ale noastre", a declarat Hawking.

Daca ati urmarit subiectul, inclusiv pe HIT.ro, atunci stiti deja ca nu este pentru prima oara cand Stephen Hawking avertizeaza asupra riscului ca Inteligenta Artificiala sa puna in pericol existenta oamenilor.

Interesant este faptul ca avertismentele personalitatilor din comunitatea stiintifica si din tehnologie s-au inmultit in ultima perioada, asta poate si pentru ca investitiile in cercetarea si dezvoltarea domeniului Inteligentei Artificiale au explodat si ele. Asa cum scriam recent, Google este una dintre companiile care a bagat foarte multi bani in acest domeniu, a achizitionat un numar important de companii de robotica si AI si a reusit sa capteze interesul altor antreprenori de calibru in acelasi joc de care incepem sa ne temem. Un exemplu este Elon Musk, CEO-ul SpaceX si Tesla, care in urma cu doar cateva zile spunea ca incepe sa isi faca grii in legatura cu intentiile Google in domeniu. Nu trebuie omis insa ca acelasi Elon Musk este omul care a investit chiar el zece miloane de dolari in proiectele de AI ale Google. Daca subiectul va ramane doar o tema SF pe care putem specula sau daca lucrurile vor lua directia punctata cu ingrijorare de Hawking vom vedea probabil chiar in deceniile urmatoare.

Sursa: Ubergizmo

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: Stephen Hawking Zeitgeist 2015 pericol inteligenta artificiala elon musk larry page google roboti
spacer
Opiniile cititorilor
spacer