Solutie de stocare optimizata software pentru gestionarea sistemelor de management al datelor nestructurate

de Redactie Hit.ro | 26 iulie 2021

 

stocare date

 

Supermicro innoieste linia de solutii Scality RING pentru a facilita implementarea solutiilor Enterprise de stocare definita de software (SDS).

Supermicro ofera o solutie de stocare optimizata software pentru gestionarea sistemelor de management al datelor nestructurate, in parteneriat cu un lider din industria de software.

Super Micro Computer, Inc. (SMCI ), lider global in sisteme de Enterprise Computing, stocare, solutii de retea si tehnologie de calcul ecologica, si-a actualizat portofoliul web si de solutii legate de sistemele de stocare complexe SDS bazate pe dispozitivul Supermicro Hardware si pe Scality RING Software.

Yuri Slukhai, Server Focus Group Leader si BDM in ASBISc Enterprises Plc spune:

„Una dintre principalele solutii pentru stocarea continutului nestructurat si a datelor media de astazi este utilizarea sistemelor de stocare a fisierelor si a obiectelor, care au scalabilitate ridicata si costuri reduse pentru stocarea a 1GB/1PB de date. Iar unul dintre liderii acestui segment al pietei sistemelor de stocare este solutia Scality de stocare definita de software (SDS) - cunoscuta sub numele de Scality RING. Prima versiune a acestui sistem de stocare a fost lansata in 2010. Astazi, ea este o solutie scalabila care utilizeaza comunicatii peer-to-peer si arhitectura distribuita nepartajata implementata pe serverele x86.

Unul dintre producatorii care isi certifica solutiile pentru Sсality RING este compania americana Supermicro, care ofera o linie de modele special pregatita a solutiilor sale de server, dezvoltate si certificate impreuna cu Scality.

Cui ii este destinata aceasta solutie si cum este ea construita?

Software-ul Scality RING este implementat pe un cluster de servere, constand dintr-o configuratie minima de 3 noduri de stocare bazate pe servere Supermicro (complet sau partial populate), poate fi scalat pana la 100PB si implementeaza un set intreg de acces, protectie a datelor si servicii de gestionare a sistemului. Supermicro/Scality Storage poate fi implementat in doua solutii de baza - pentru performanta de transfer/capacitate de stocare si pentru stocare de mare capacitate.

Scality RING accepta mai multe protocoale de acces la date, inclusiv Amazon Web Services (AWS) IAM & S3 (API-uri compatibile cu HTTP simplu) bazate pe Representational State Transfer (REST) ​​si Swift si acces la fisiere NFS (v4), SMB/CIFS si FUSE. Serverele Supermicro ofera eficienta TCO si CapEx pentru hardware si upgrade-uri viitoare usoare.

Solutia este livrata complet asamblata la fabrica Supermicro cu licente Scality RING, necesitand o pre-implementare suplimentara din partea clientului si include urmatoarele componente software:

  • La nivelul superior: sunt amplasate servicii de acces la date scalabile (servere conector), care furnizeaza date pentru aplicatii prin intermediul protocoalelor, precum si un supervizor pentru gestionarea centralizata si monitorizarea intregului sistem si a starii sale de sanatate.

  • Nivelul mediu de stocare este un sistem de fisiere distribuit virtual cu un MESA DBMS pentru stocarea metadatelor, nodurilor de stocare, I/O-daemons si un portal de management bazat pe web. MESA ofera indexarea obiectelor si gestionarea metadatelor pentru sistemul de fisiere Scality Scale-out (SOFS) ca nivel de abstractizare. O aplicatie poate utiliza mai multi conectori RING in acelasi timp pentru a accesa datele, daca este necesar.

  • Nivelul inferior este cel de stocare distribuita care formeaza nodurile de stocare virtuala

  • Pentru a asigura o disponibilitate ridicata a stocarii obiectelor (pana la „14 *nines”) in Scality RING, in locul tehnologiilor clasice RAID sunt folosite diferite mecanisme de protectie a datelor, optimizate pentru sisteme distribuite, inclusiv replicarea locala si distribuita geografic si codificarea stergerii, si posibilitatea combinarii replicarii cu codificarea stergerii intr-un singur conector.

Exemplele de implementari Scality RING sunt organizatiile guvernamentale, spitalele mari si autoritatile din domeniul sanatatii, companiile de servicii media si furnizorii de continut, producatorii industriali, precum si furnizorii de telecomunicatii si cloud”.

Solutia ofera un cadru de stocare la scara de petabyte, oferind scalabilitate, performanta si rezilienta rentabile, asociate cu configuratiile hardware predefinite ale Supermicro, care ofera utilizatorilor o implementare standardizata si niveluri de servicii pentru a satisface cerintele intreprinderii.

Cu aceste solutii, clientii pot implementa atat stocare optimizata pentru performanta, cat si pentru capacitate, niveluri variate de durabilitate a datelor si suport pentru obiecte sau fisiere de la mic la mare intr-un singur domeniu global. Utilizatorii pot opera si gestiona operatiuni de stocare extrem de mari, dispersate la nivel global, simplu si rentabil, automatizand multe operatiuni de stocare comune. RING Supervisor UI este un portal cuprinzator si unificat pentru toate aspectele legate de monitorizare, gestionare si intretinere.

Mai multe informatii despre Solutia Supermicro pentru Scality® RING® >>

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google