Smart Home: Samsung preia controlul locuintei

de Bogdan Constantinescu | 3 aprilie 2014

Prezentate in ianuarie, la CES, serviciile Smart Home propuse de Samsung intra deja pe piata din Coreea de Sud si SUA. Desigur, de-a lungul anului se vor adauga si alte piete.

Smart Home, pe scurt, leaga SmartTV-urile si aparatele casnice de un smartphone, in asa fel incat acestea sa poate fi controlate in mod simultan prin intermediul unei aplicatii dedicate. Utilizatorii pot spune "noapte buna" telecomenzii de televizor, iar alte device-uri conectate, asa cum ar fi Smart Bulb sau aparatele de aer conditionat, pot fi programate sa se inchida singure la o anumita ora. Aplicatia va mai poate permite sa controlati de la distanta care este starea aparatelor casnice si sa programati masina de spalat vase sau rufe sa fie gata sa porneasca in clipa cand ajungeti acasa.

Utilizatorii se pot inregistra la Samsung Smart Home cu contul lor Samsung si pot descarca aplicatia dedicata din Samsung Apps sau Google Play. In curand va fi disponibila si o aplicatie separata pentru wearables, dedicata ceasului Gear 2 si noilor modele de Samsung SmartTV. Pentru a nu exista probleme, Samsung a anuntat ca toate datele transmise prin intermediul aplicatiilor sunt criptate.

Samsung a anuntat ca este gata sa extinda utilizarea aplicatiei in zone cu potential de dezvoltare, asa cum ar fi solutiile de securitate pentru casa si management-ul energiei.

Sursa: The Next Web

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: casa controlata prin smartphone casa pe telefon Smart Home samsung
spacer
Opiniile cititorilor
spacer