Sfaturi pentru o relație de succes și de lungă durată

de Redactie Hit.ro | 23 mai 2018

Se spune că timpul și rutina distrug iubirea, dar lucrurile se pot schimba. Un cuplu trece prin diferite momente, există certuri și împăcări. O relație se schimbă constant...nu neaparat în rău. Dedicând timp, energie și atenție, un cluplu poate reuși să aibă o relație de succes și de lungă durată. Iată câteva sfaturi pentru o astfel de relație:

1. Distrugeți rutina. Există rutine necesare în viața cotidiană, dar există altele care fac viața previzibilă și plictisitoare. Renunțați la rutină, faceți lucruri pe care nu le faceți de obicei. Nu mai mergeți în aceleași locuri, mergeți în vacanțe fără să vă faceți planuri dinainte. Este important să nu transformați relația într-o colivie în care nu poate pătrunde nimic nou.

2. Bucurați-vă de timpul petrecut împreună. Nu permiteți obligațiilor cotidiene să vă răpească zâmbetul. Iubirea are nevoie de atenție, iluzii, gesturi de afecțiune, surprize, cadouri. Este ca un copil cu o inimă deschisă. Râdeți împreună și încercați ca veselia să fie mereu prezentă în relația voastră. Străduiți-vă să evitați negativitatea, vulgaritățile și lipsa de respect care ucid dorința și necesitatea de a fi împreună.

3. Nu vă temeți de conflicte. Oricât de multă dragoste și complicitate există, într-o relație întotdeauna vor exista contradicții, discuții și chiar certuri. Este mai bine să spuneți ce anume nu vă convine decât să păstrați tăcerea, deoarece asta duce la apariția frustrării și ranchiunii. Contradicțiile sunt o oportunitate pentru a vă cunoaște mai bine, pentru a învăța lucruri noi și pentru a construi o bază solidă relației. Și nu uitați: să nu vă fie teamă niciodată să vă cereți iertare. Iertarea elimină tensiunea.

5. Exprimați-vă dragostea. Exprimați-vă întotdeauna iubirea față de jumătatea voastră. Deși relația voastră este una stabilă sau sunteți căsătoriți, persoana de lângă voi nu este proprietatea voastră. Este o persoană care vă iubește și vă este alături în orice clipă.

Iubirea devine mai puternică atunci când vă exprimați sentimentele, când ambii parteneri se pun unul în locul celuilalt, când își fac timp pentru a sărbători dragostea care îi unește, când se sprijină reciproc, când încearcă să se înțeleagă și să fie uniți chiar și în momente mai puțin fericite. Iubiți-vă mult. Apelați la maraton forte sau natural potent pentru a menține flacăra pasiunii mereu aprinsă.

5. Creați-vă o viață proprie. Oricât de îndrăgostiți ați fi, țineți cont de faptul că jumătatea voastră nu vă poate satisface toate necesitățile afective. Este foarte important ca fiecare dintre voi să continue să fie o persoană independentă și fericită alături de jumătatea sa. Doar așa vă veți putea sprijini și menține relația.

Faceți-vă prieteni, confidenți și complici de ambele sexe. Petreceți-vă timpul cu aceștia, vorbiți cu ei, descărcați-vă sufletul, ascultați, învățați lucruri noi... Lăsați momente de respiro între voi pentru a trăi după bunul plac.

6. Nu uitați că formați un cuplu. Acest lucru presupune să luați decizii zilnice de comun acord, să vă bucurați de fiecare zi împreună, să vă reinventați, să vă acceptați cu bune și cu rele. Împărtășiți momente pline de fericire, de sensibilitate, complicitate. Sprijiniți-vă reciproc. Angajamentul și dragostea voastră trebuie să fie mai presus de anumite circumstanțe și dispoziții, pentru a nu uita niciodată motivul pentru care sunteți împreună.

Iubirea este un lucru prețios. Atunci când o găsiți, protejați-o. Ea vă va ajuta să aveți o relație de succes și de lungă durată. Iubiți-vă mult!

 


Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer