Serviciile funerare, un ajutor important pentru familia decedatului

de Redactie Hit.ro | 14 iunie 2017

Decesul unei persoane dragi este un moment extrem trist pentru familia indurerata. In afara de suferinta pricinuita de deces, familia trebuie sa se ocupe si de organizarea inmormantarii, cu tot ceea ce implica acest eveniment. Ideal este sa se adreseze unei firme de servcii funerare.

 

Firmele de servicii funerare te ajuta sa salvezi timp si bani

 

Organizarea unei inmormantari este destul de dificila, tinand cont de numarul mare de evenimente care trebuie puse la punct. O firma de servicii funerare trebuie sa fie aleasa in functie de mai multe criterii, de la costuri si pana la serviciile pe care le ofera.

 

Poti alege firma de servicii funerare din sectorul in care locuiesti, in cazul in care stai in Bucuresti ( de exemplu servicii funerare in sectorul 2 sau servicii funerare in sectorul 5), dar poti opta si pentru o firma dintr-un alt sector, daca ofera servicii mai avantajoase pentru tine.

 

Firmele ofera pachete funerare

 

Astfel de firme au mai multe tipuri de pachete de servicii funerare, astfel incat familia defunctului sa opteze pentru varianta cea mai potrivita.

 

De exemplu, exista pachete funerare in pretul carora intra nu numai achizitionarea sicriului si a obiectelor necesare pentru ritualul inmormantarii, ci si transportul funerar al decedatului la cimitir sau o cosmetizare a decedatului. Membrii familiei decedatului sunt cei care decid, insa este important sa primeasca sfaturi si din partea reprezentantilor companiilor de pompe funebre. Cei care ofera servicii funerare trebuie sa fie intotdeauna pregatiti sa raspunda la orice intrebare din partea membrilor familiei.

 

Este foarte important si modul in care se poarta personalul firmei de servicii funerare, pentru ca este nevoie de oameni care sa fie atenti la nevoile familiei defunctului, este nevoie de un personal care sa fie profesionist si care sa se comporte exemplar.

 

Firma se poate ocupa si de procedurile care trebuie urmate pentru ca defunctul sa poata fi inmormantat, pentru ca este nevoie de mai multe acte. Astfel, este necesara o copie dupa certificatul de deces, certificat de imbalsamare, autorizatie de la SANEPID, certificat de deces, adeverinta de inhumare, dar si de contractul de concesiune a locului de veci. Fara aceste documente defunctul nu va putea sa fie inmormantat.

 

Unele firme de servicii funerare au si servicii de repatriere  decedati, atat din Europa, cat si de pe alte continente. Repatrierea se face in baza unui contract semnat de ambele parti. Costul nu este standard, acsta difera de la caz la caz.

 

 

 

Este bine ca orice persoana care vrea sa apeleze la serviciile unei astfel de firme sa faca o comparatie intre serviciile oferite de o firma sau alta pentru ca, la final, sa ia decizia cea mai buna, iar inmormantarea sa fie foarte bine pusa la punct si sa nu exista neplaceri, mai ales ca momentul este unul trist. In astfel de situatii familia defunctului nu mai are nevoie de niciun factor de stres in plus, de aceea serviciile companiilor de pompe funebre trebuie sa fie ireprosabile, iar cerintele clientilor sa fie respectate.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer