Seful Apple pune tunurile pe Facebook si Google: Nu merita sa le dati datele personale!

de Redactia Hit | 4 iunie 2015

Tim Cook, seful Apple, a lansat o tirada impotriva guvernului american si a gigantilor IT Google si Facebook, acuzandu-i ca incalca dreptul la intimitate al cetatenilor prin folosirea datelor colectate de pe Internet.

In discursul sau, Cook a dorit sa sublinieze ca Apple se diferentiaza de companiile rivale, care si-au consolidat afacerile prin folosirea datelor utilizatorilor in scopuri comerciale, arata revista Fortune.

Desi nu a dat numele rivalilor, Cook a tintit direct spre Google, Twitter si Facebook. "Unele dintre cele mai proeminente si de succes companii din Silicon Valley si-au bazat afacerea pe momirea utilizatorilor la impartasirea informatiilor personale.

Strang orice informatie pot despre tine si apoi incearca sa o valorifice cumva. Credem ca este un lucru gresit, iar Apple nu are de gand sa se transforme intr-o astfel de companie", a punctat Tim Cook cu ocazia unui discurs sustinut in Washington.

Directorul Apple si-a continuat tirada aratand ca nu este normal ca utlizatorii de Internet si gadgeturi smart sa fie pusi sa aleaga intre intimitate si securitate.

"Putem si trebuie sa le asiguram pe ambele in mod egal. Publicul are drepul fundamental la intimitate. Este cerut de public, de Constitutie si de moralitate", a afirmat Cook.

O sageata directa a fost trimisa catre noul serviciu de stocare a fotografiilor lansat de Google, despre care se spune ca are rolul de a analiza fotografiile de familie ale utilizatorilor in scopul de a optimiza publicitatea afisata pe Internet.

"S-ar putea sa va placa aceste servicii gratuite, dar nu stiu in ce masura merita sa aiba acces la e-mailul vostru, la cautarile de pe Internet sau la fotografiile de familie pentru a vinde datele colectate in cine stie ce scopuri publicitare", a avertizat Cook.

Cititi in continuare despre "Seful Apple pune tunurile pe Facebook si Google: Nu merita sa le dati datele personale!" pe Business24.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: tim cook google date personale facebook colectare informatii apple vs google tim cook ataca google
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google