Romania se pregateste pentru reluarea turismului

de Redactie Hit.ro | 11 mai 2020

Pentru ca trecem printr-o situatie fara precedent, dupa ridicarea restrictiilor de circulatie foecare din noi va dori sa iasa la plimbare, munte pentru a se relaxa. Mai jos am selectat cateva orase si regiuni din intreaga tara care trebuie luate in considerare pentru aceasta vara.

Sibiu

Sibiu

Cu un oras vechi, bine conservat, orasul Sibiu apare adesea in recomandari internationale de calatorie. O plimbare prin numeroasele piete din orasul vechi, strazile inguste si pasajele acoperite vor dezvalui arhitectura gotica, renascentista si baroca.

Multe evenimente au loc tot in acest an aici, printre care Festivalul de Jazz Sibiu, Festivalul International de Teatru, Astra Film si Piata de Craciun din Sibiu.

Inca un motiv pentru a-l adauga pe lista de calatorii: regiunea Sibiu va detine titlul de Regiune Europeana de Gastronomie si sunt planificate o multime de festivaluri si evenimente culinare.

La aproximativ 55 km nord de Sibiu, Medias este unul dintre orasele medievale mai putin explorate din Transilvania. Uneori, denumita "Cetatea luminii", are un centru istoric plin de cladiri si monumente istorice, unele vechi ca secolul al XV-lea.

De asemenea, este un loc bun pentru a incepe explorarea satelor cu biserici fortificate din zona Biertan. Exista, de asemenea, multe piste pentru biciclete in zona Medias - Sighisoara - Rupea.

Cluj Napoca

Capitala neoficiala a Transilvaniei si locul unde se gaseste cea mai tare cultura a cafenelelor din Europa de Est, Cluj-Napoca este unul dintre cele mai interesante orase ale Romaniei, atractiv atat pentru afaceri cat si pentru agrement.

Istoria sa dateaza din epoca romana, iar mai tarziu a fost unul dintre cateva orase cu ziduri construite in Transilvania de catre sasi. Astazi, este gazda celui mai mare festival de film din tara, Transilvania International Film Festival (TIFF) si al celui mai mare festival de muzica, Untold.

In apropiere, vizitatorii vor gasi Mina de sare Turda, Padurea Hoia Baciu si Castelul Banffy din Bontida, unde are loc un alt festival de muzica: Electric Castle.

Cimitirul Vesel

Regiunea Maramuresului din nordul Romaniei este intotdeauna un loc bun de vizitat. Satele din zona sunt cunoscute pentru portile lor monumentale, sculptate si pentru frumoasele biserici din lemn. Cele din Budesti Josani, Desesti, Ieud, Surdesti, Plopis, Poienile Izei si Rogoz au fost adaugate pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Tot in Maramures se afla Cimitirul Vesel din Sapanta, cu mormintele sale colorate, in timp ce iubitorii de natura vor gasi aici Parcul National Muntii Rodnei, o zona cu bogata in paduri. O alta experienta de incercat in Maramures este o excursie cu mocanita, trenul cu abur, care circula pe ecartament ingust.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer