Romania, pe locul trei in competitia de robotica - RobotChallenge de la Viena

de Redactia Hit | 23 aprilie 2015

Echipa HBSF din Romania a obtinut 2 medalii de aur, 1 medalie de argint si 1 medalie de bronz.

Echipa HBFS (Harder Better Faster Stronger) a incheiat competitia RobotChallenge, desfasurata la Viena in perioada 11-12 aprilie, cu doua medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz. Competitia RobotChallenge este una dintre cele mai prestigioase competitii de profil la nivel international. Rezultatele echipei plaseaza Romania pe locul trei in clasamentul pe medalii, la egalitate cu Rusia si Letonia, potrivit unui comunicat de presa primit pe adresa redactiei HIT.

Robotii echipei HBFS, Grasu' si Schilodu', au participat la doua probe, Line Follower si Line Follower Enhanced, obtinand locurile I si II la prima proba si locurile I si III la cea de-a doua. Proba Line Follower consta in parcurgerea unui traseu reprezentat de o banda neagra pe fond alb de catre robotii autonomi dezvoltati de la zero de catre concurenti.

"Proba Line Follower Enhanced are un grad mai mare de complexitate, incluzand obstacole suplimentare - un pod pivotant si o caramida: pe pod trebuie sa te urci, sa-l apleci si sa-ti continui drumul; caramida trebuie ocolita. Traseul de anul acesta a fost reprezentat de reproducerea la scara a circuitului de Formula 1 de la Hungaroring."

Echipa HBFS, coordonata de lectorul universitar Stefan Mocanu, este formata din studenti si masteranzi la Facultatea de Automatica si Calculatoare, Departamentul de Automatica si Informatica Industriala: Ionut Cristian Dobre (Facultatea de Automatica si Calculatoare, anul II), Mihai Craciunescu (Facultatea de Automatica si Calculatoare, masterand anul I), Andrei Duluta (Facultatea de Automatica si Calculatoare, anul II).

"A fost prima noastra participare la competitia de la Viena si consider ca am reprezentat cu mandrie atat Universitatea Politehnica din Bucuresti, Facultatea de Automatica si Calculatoare precum si Romania. Am avut parte de o concurenta puternica, echipa Mexicului fiind extrem de competitiva, clasandu-se, de altfel, pe locul I la natiuni. Este important ca tinerii mei colegi au gestionat foarte bine cele doua probe in care am avut inscrisi roboti, dominându-le fara drept de apel", spune Stefan Mocanu, coordonatorul echipei.

RobotChallenge este organizat de Societatea Austriaca pentru Stiinte IT Inovative, Ministerul Austriac Federal pentru Stiinta, Cercetare si Economie, Universitatea de Stiinte Tehnice Aplicate din Viena, in colaborare cu numerosi sponsori.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: romania concurs robotica romania RobotChallenge Viena Echipa HBSF premii robotica
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google