Ray Kurzweil: Peste 15 ani creierele noastre se vor putea conecta direct la cloud

de Redactia Hit | 5 iunie 2015

Celebrul futurolog Ray Kurzweil, directorul tehnologic de la Google, este de parere ca pana in 2030 omenirea va ajunge sa traiasca cu capul in nori, sau mai bine spus in "cloud", conform unui discurs sustinut miercuri, la Conferinta Exponential Finance, desfasurata la New York, scrie Agerpres, care citeaza Cnet.

(Foto: GeekNewsCentral)

"Gandirea noastra atunci (in 2030) va fi un hibrid de gandire biologica si non-biologica", a sustinut el, adaugand ca acest lucru este vizibil, ocazional, inca din prezent, dar viitorul apartine creierelor interconectate la cloud. Pentru Kurzweil aceasta paradigma a viitorului nu este neaparat ceva bun sau ceva rau, ci este pur si simplu vorba despre progres. "Dupa parerea mea, aceasta este natura umana: depasirea limitelor".

Kurzweil preconizeaza ca la orizontul anului 2030 creierele noastre se vor putea conecta direct la cloud, alaturi de mii de calculatoare care ne vor spori performantele cognitive si inteligenta. Solutia de conectare intre creier si cloud va fi oferita de domeniul bionanoroboticii — microroboti conceputi din material ADN. ...cititi in continuare pe acest subiect pe AGERPRES.RO.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: previziuni Ray Kurzweil cloud compung Ray Kurzwei evolutia omenirii Ray Kurzweil
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google